Naslovna Život Ovo je najguglaniji sastojak za lepotu u ovoj godini

Ovo je najguglaniji sastojak za lepotu u ovoj godini

PODELI
Foto: profimedia

Britansko izdanje magazina Grazia je objavio kako je vitamin C “najguglaniji” pojam u 2020. godini.

Redovnom upotrebom vitamina C, pojačava se količina kolagena, smanjuje se uticaj štetnih slobodnih radikala i koža postaje zaglađenija i ujednačenija. Povećanjem nivoa kolagena, koža postaje elastičnija pa se smanjuje vidljivost bora.

Vitamin C je siguran za sve tipove kože, većina ljudi može da ga koristi duži vremenski period, a da ne iskusi nikakve neželjene reakcije.

Pokazalo se da vitamin C, ali i magnezijum, imaju hidratantni efekat na kožu. Umanjuje se transepidermalni gubitak vode, omogućavajući koži da održi vlagu. Takođe, vitamin C štiti od oštećenja sunčevim zracima.

Može biti i pomoć kod zaceljivana opekotina i rana od sunca, koje može ubrzati. Zdravo zarastanje rana smanjuje rizik od upala, infekcija i ožiljaka.

Hiperpigmentacija, koja uključuje mrlje od sunčanja, staračke pege i melazmu, nastaje kada se melanin prekomerno produkuje na određenim delovima kože. Može se desiti i u oblasti u kojoj su se akne zacelile. Pokazalo se da upravo upotreba vitamina C ometa proizvodnju melanina. Ovo može dovesti da izblede tamne mrlje i dođe do ravnomernijeg tena.

KAKO KORISTITI VITAMIN C?

Vitamin C se obično nanosi jednom ili dva puta dnevno.

Postoji više proizvoda koji sadrže vitamin C, poput seruma, krema, ali pre svakog prvo isprobajte proizvod. Na manju površinu kože, poput podlaktice, nanesite malu količinu proizvoda i sačekajte 24 sata. Ako ne dođe do neželjenih efekata, možete ih naneti na lice. Sa upotrebom treba prekinuti ako vidite osip, crvenilo ili svrab.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here