Naslovna Kultura Ovo su drzavni prvaci u književnosti i recitovanju poezije

Ovo su drzavni prvaci u književnosti i recitovanju poezije

PODELI

Na nedavno održanoj Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima učenik drugog razreda Mihajlo Radojević osvojio je prvo mesto iz književnosti, dok su njegovi vršnjaci Dragan Vesić(treći razred) i Jovan Gužvić(drugi razred) osvojili prvo, odnosno drugo mesto na takmičenju iz poezije koje je organizovano u Ruskom domu u Beogradu.

Željka Vlaović, profesorka ruskog jezika u Gimnaziji, kaže da je škola učestvovala na konkursu „Deklamacija i recitovanje“ i da su u Ruskom domu učestvovali na takmičenju gde su đaci recitovali na ruskom jeziku.

„Veoma sam ponosna na naše đake koji su ostvarili izuzetan uspeh, a organizovan im je prijem u Ruskom domu sa svečanom dodelom nagrada. Ruski dom dugi niz godina organizuje ovo takmičenje, a ovo nije prvi put da smo učestvovali“.

Takmičenje je organizovano 21. marta povodom Svetskog dana poezije. Takmičenje je bilo podeljeno u četiri kategorije, od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. razreda, srednjoškolci i posebna kategorija-umetničko recitovanje. Tako je Jovan Gužvić osvojio drugo mesto u kategoriji srednjih škola, dok je Dragan Vesić osvojio prvo mesto u kategoriji umetničkog recitovanja u velikoj konkurenciji među 130 učenika.

Kada je reč o Književna olimpijadi, ona se svake godine tradicionalno organizuje u Gimnaziji u Sremskim Karlovcima, a inđijski učenici su ove godine ostvarili veliki uspeh na svim nivoima takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here