Naslovna Kultura Ovog vikenda se poklanjaju knjige “Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele”

Ovog vikenda se poklanjaju knjige “Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele”

PODELI
Foto: zrenjaninski.com

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća “Laguna” ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu “Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele”, autora Vladimira Kaminera.

U pitanju je nagrdna igra za koju možete učestvovati na Fejsbuk stranici zrenjaninski.com.

Biće izvučena dva dobitnika za ovu nagradnu igru.

O životima i delima sedam velikih autora

Ovo je knjiga o životima i delima Fjodora Dostojevskog, Lava Tolstoja, Antona Čehova, Mihaila Bulgakova, Vladimira Majakovskog, Vladimira Nabokova i Danila Harmsa.

Rođen u Moskvi, emigrirao u Berlin početkom devedesetih, Vladimir Kaminer je odrastao uz knjige Tolstoja i Dostojevskog. U školi se bavio Majakovskim i Čehovom, potajno je čitao Nabokova. Javno je recitovao Bulgakova, a sve do danas poštovalac je Danila Harmsa.

Proslavljeni autor bestselera “Ruski disko” u ovoj knjizi na neponovljivo zabavan i duhovit način priča o životima i delima sedam velikih autora iz svoje domovine. Za njega Dostojevski, Tolstoj i ostali velikani ruske književnosti nisu apstraktni predmeti proučavanja. Oni su ljudi od krvi i mesa. Oni su živeli i voleli. Imali su neobične slabosti, čudne sklonosti i uvrnute živote, koji mnogo govore o svetu u kojem živimo.

Knjiga Vladimira Kaminera izuzetno je živ i nadasve zabavan omaž sedmorici pisaca, koji čitaoca inspiriše da se upusti u vlastita istraživačka putovanja kroz književnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here