Naslovna Dogadjaj Ozelenjavanje dvorišta osnovnih i srednjih škola u Sremskoj Mitrovici

Ozelenjavanje dvorišta osnovnih i srednjih škola u Sremskoj Mitrovici

Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje i JP “Vojvodinašume” sprovodi akciju “Drveće za budućnost”. Cilj ove akcije je ozelenjavanje školskog dvorišta autohtonom vrstom hrasta lužnjaka.

U toku dečije nedelje, započeta je akcija pod sloganom “Zasadimo drveće za budućnost”. Ekološko obrazovanje je sastavni deo vaspitno-obrazovnog sistema, te je i sama akcija podsticaj učenika na očuvanje životne sredine.

Kako Sonja Tucaković, koordinator Asocijacije učeničkih parlamenata ističe, izabrane su sadnice hrasta lužnjaka koji je za naše područje autohtona vrsta.

Direktor OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod”, Slađan Papić ističe značaj uloge drveća, koje kako i sam kaže, sa učenicima sadi godinama unazad.

Akcija je za sada sprovedena u tri škole – OŠ “Jovan Jovanović, Zmaj”, OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” i u Mitrovačkoj gimnaziji, a u narednom periodu biće ozelenjena dvorišta svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

IZVORrtv
Prethodna vestU Kukujevcima održani “Miholjski susreti sela”
Sledeća vestMeštani Dobrovoljačke dočekali novu ulicu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here