Naslovna Srbija Oživelo igralište u Donjem Tovarniku

Oživelo igralište u Donjem Tovarniku

PODELI

Završen je „zimski odmor“ za jedinog zonaša iz pećinačke opštine. U pravom zimskom ambijentu fudbaleri Slobode iz Donjeg Tovarnika odradili su danas prvi radni dan. Po tradiciji, svaku pauzu u prvenstvu čelnici kluba koriste da osveže igrački kadar. Za sada, novi igrači su: Stefan Mičić i Uroš Dimitrić (Jedinstvo, Vladimirci), Zoran Komazec (BSK, Batajnica), Stefan Kuburović (Radnički, Nova Pazova) i Milan Mandić (GFK Sloven, Ruma). Klub su napustili Aćimović, Jakšić, Šobot, Jovičić i Javorac.

Nov je i „šef struke“ Miloš Đokić.

„Posle rada u Jedinstvu iz Vladimiraca, prihvatio sam poziv sportskih prijatelja iz Donjeg Tovarnika“ – kaže novi trener Miloš Đokić – „Pokušaćemo da se što bolje pripremimo za nastavak prvenstva u Vojvođanskoj ligi – Jug. Takmičarski cilj je da sezonu završimo u gornjem delu tabele i da polako stvaramo ekipu koja bi u sezoni 2021/2022. napala i sam vrh. Donji Tovarnik kao fudbalsku sredinu poznajem prilično dobro kao i igrače s kojima za sada raspolažemo. Po mom mišljenju, ekipa je odlična. U ovoj sredini sam bio, sa svojim tadašnjim timom pre par godina i mogu reći da je razlika u svemu zaista velika.“

U nastavku sezone za mesto između stativa boriće se mladi golman Jovan Oparnica.

„Iza nas je dvomesečna pauza i svi smo se zaželeli fudbala“ – ističe Oparnica – „Naravno, sa radom nismo prekidali i svi smo individualno trenirali, kako bismo što spremniji ušli u pripreme. Ne odrićemo se ambicija, a one su – borba za sam vrh. Svi smo ubeđeni da smo izvukli pouke od jesenas, kada smo veći deo polusezone bili na čelnoj poziciji. Nažalost, pred kraj došlo je do pada forme.“

Za razgovor je uvek spreman predsednik Slobode Milan Aleksić.

„Prvi radni dan iskoristili smo za upoznavanje i lagani trening. U nastavku će biti zaista žestoko. Po tradiciji, deo priprema obavićemo na Lepenskom Viru, gde odlazimo 10. februara i gde ćemo odigrati dve kontrolne utakmice protiv vrlo jakih rivala: 13. februrara protiv Hajduk Veljka iz Negotina, a dan kasnije protiv Bora“ – kaže Aleksić.

Do odlaska na Lepenski Vir Sloboda će odigrati više prijateljskih utakmica, a protivnici će joj biti: 30. januara, Omladinac iz Novih Banovaca; 31. januara, Napredak iz Popinaca; 6. februara, Dunav iz Starih Banovaca. Po dolasku sa mini priprema, rivali će biti: 20. februara, Polet sa Dorćola; 24. februara, Jedinstvo sa Uba, a dva dana kasnije Feniks iz Stare Pazove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here