Naslovna Srem Irig OŽIVLjAVANjE SEOSKIH MESNIH ZAJEDNICA – zgrada mesne kancelarije u Krušedol Prnjavoru uskoro...

OŽIVLjAVANjE SEOSKIH MESNIH ZAJEDNICA – zgrada mesne kancelarije u Krušedol Prnjavoru uskoro u novom ruhu

PODELI

  • Potpisan je Ugovor o finansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti „Energetska sanacija zgrade jedinice lokalne samouprave – mesna kancelarija u Krušedol Prnjavoru“ između Ministarstva rudarstva i energetike i Opštine Irig u vrednosti od oko 18 miliona dinara.

Objekat za čiju sanaciju su odobrena sredstva služi za rad lokalnih organa, kulturno-umetničkog društva i pošte. U prizemlju se nalaze prostorije mesne kancelarije i mesne zajednice, sala Doma kulture i kancelarije Doma kulture. Međutim, objekat je trenutno u izuzetno lošem stanju i gotovo nefunkcionalan zahvaljujući vlagi i veoma lošoj izolaciji.

Odobrenim sredstvima saniraće se vlaga, postaviti izolacija na fasadu, hidroizolacija podova i betoniraće se staza oko objekta. Postavljanjem izolacionih materijala na fasadu, tavan i pod objekta, smanjila bi se količina kondenzacije i utrošak električne energije i čvrstog goriva. Prostorije su se do sada grejale pećima na čvrsto gorivo ili električnu energiju, a plan je da se umesto dosadašnjeg lokalnog izradi etažno grejanje sa aluminijumskim radijatorima i kotlom na pelet.

Predsednik Opštine Irig, Stevan Kazimirović, prilikom potpisivanja ugovora istakao je značaj osposobljavanja javnog prostora u seoskim mesnim zajednicama.

  • Uređenje ovog objekta u kom se nalazi i Dom kulture i mesna kancelarija u Krušedol Prnjavoru samo je mali doprinos i podstrek da mladi ostanu na selu – navodi Kazimirović.

Ministarstvo je za ovaj projekat odobrilo 12,4 miliona dinara, dok ostatak sufinansira Opština Irig.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here