Naslovna Magazin Zdravlje Pad broja obolelih od koronavirusa u Sremskom okrugu

Pad broja obolelih od koronavirusa u Sremskom okrugu

foto: ilustracija

U Sremskom okrugu je ukupno 864 aktivnih lica na koronavirus, dok u kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici leži 115 pacijenata, a 10 je na respiratoru, rečeno je na današnjem Štabu za vanredne situacije. Takođe je istaknuto, da masovna imunizacija na teritoriji Sremske Mitrovice protiče po planu, a da dinamika vakcinacije zavisi od spiskova koji se dobiju preko eUprave kao i od smernica Instituta za javno zdravlje Srbije. Sada je preporuka da se vakcinišu građani stariji od 75 godina.

Preporuka je da se vakcinišu građani stariji od 75 godina. Osobe preko 65 godina koji nisu prijavljeni preko eUprave a koji dođu na punkt biće vakcinisani, dok oni mlađi od 65 godina moraju da se prijave za vakcinaciju i da čekaju poziv kol centra kada da dođu i prime vakcinu, rečeno je na današnjem Štabu. Za danas je predviđeno 38 građana koji će biti vakcinisani protiv korona virusa, i to u 5. zdravstvenoj ambulanti koja će danas jedina kao punkt raditi u gradu, izjavio je doktor Adil Elhag.

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva na virus kovid 19 je 864, po jedinicama lokalne samouprave taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 281 lica

Ruma – 143 lica

Pećinci – 70 lica

Irig – 18 lica

Inđija – 135 lica

Šid – 25 lica

Stara Pazova – 192 lica

U Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici leži ukupno 115 pacijenata, dok je 10 na respiratoru. I dalje je primećen kontinuiran pad broja hospitalizovanih, kaže direktor bolnice.

Za vikend nijedan punkt u gradu i selu neće raditi, jer će se tad prema preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije vršiti dezinfekcija punktova. Sutra će jedino raditi privremeni punkt u Radenkoviću za sve meštane ovog sela.

IZVORrtv
Prethodna vestRumljanin Milan Devrnja priveden u Podgorici zbog mešanja u izbore Crne Gore!
Sledeća vestU Pećincima i Šimanovcima prikupljeno 49 jedinica krvi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here