Naslovna Dogadjaj Paketi u Inđiji podeljeni prvo po selima

Paketi u Inđiji podeljeni prvo po selima

Foto: dnevnik

INĐIJA: Na teritoriji opštine Inđija počela je podela paketa osnovnih životnih namirnica starijim građanima čije penzije ne prelaze 30.000 dinara, a na teritoriji Inđije pakete će dobiti ukupno oko 5.000 penzionera.

Završena je podela paketa u Maradiku, Ljukovu i Jarkovcima, a zatim su pakete dobili i najstariji građani Novog Slankamena i Krčedina.

Prema planu, pakete prvo dobijaju penzioneri u selima, a potom i u samoj Inđiji. U podeli paketa, zajedno sa volonterima, učestvovao je i predsednik opštine Vladimir Gak.

-Napravili smo najsadržajnije pakete u odnosu na druge gradove u Srbiji. U paketu se nalazi sve ono što je neophodno za svakodnevnu ishranu. Cilj je da penzioneri ne odlaze u prodavnicu, jer im se na taj način čuva zdravlje i sam život, ali ne samo njihov, nego i drugih sugrađana – kaže Gak. – Osim penzionera pomoć će dobiti i socijalno ugrožene osobe evidentirane u Centru za socijalni rad, kao i oni koji se ne nalaze u navedenim kategorijama, a u teškoj su materijalnoj situaciji.

Na teritoriji ove sremske opštine četiri osobe su zaražene koronavirusom, njih troje se nalaze u bolničkom smeštaju, dok je četvrta osoba u kućnoj izolaciji, jer nema izražene simptome kao ostali slučajevi, tvrdi predsednik Opštine Inđija.

  • Ono što sva četiri slučaja povezuje jeste podatak da su virus dobili u Beogradu u kontaktu sa kolegama ili prijateljiva – navodi Gak i apeluje na sve građane da se poštuju mere Vlade Republike Srbije, kao i da preduzimaju sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja virusa.

Dežurni telefoni kriznog štaba Opštine Inđija aktivni su neprekidno, 24 sata dnevno, pa građani mogu prijaviti probleme ili potrebu za nabavkom namirnica i to na 022/561-031 ili 022/561-277. Takođe, aktivni su i telefoni Hitne pomoći u Inđiji i Beški 022/560-805, odnosno 022/570-015.

U okviru inđijskog Doma zdravlja otvorena je ambulanta za respiratorne infekcije- kijavicu, kašalj, bol u grlu praćen glavoboljom i povišenom telesnom temperaturom i da se građani sa tim simptomima mogu javit na brojeve telefona: 022/561-282, lokal 140, kao i 062/888-1095, 062/888-1096 i 062/888-1097.

IZVORdnevnik
Prethodna vestSrpske manastirske bolnice – Od Hilandara do postelja od brokata
Sledeća vestInđija: Profesori i učenici sašili više od 4.000 maski

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here