Naslovna Deca Paketići rumskoj deci sa smetnjama u razvoju

Paketići rumskoj deci sa smetnjama u razvoju

PODELI
Foto: dnevnik

RUMA: Prve paketiće predstavnici Opštine Ruma uručili su deci iz Dnevnog centra za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, koji funkcioniše u okviru rumskog Centra za socijalni rad.

Svih 35 korisnika dobili su paketiće od predsednika opštine Slađana Mančića, načelnika Opštinske uprave Dušana Ljubišića i direktora Centra za socijalni rad Vojislava Miokovića.

Deca su u znak zahvalnosti izvela priredbu, odigrala lutkarsku predstavu i tako pokazala da Dnevni centar nije samo mesto koje im nudi zabavu, već i ustanova u kojoj se sa njima strpljivo radi, a sve u cilju njihovog psiho-fizičkog razvoja.

  • Mi kao lokalna samouprava smo tu da budemo njihova podrška, da im obezbedimo najbolje moguće uslove za boravak, da znaju i njihovi roditelji da sva deca moraju imati ista prava i biti ravnopravni deo društva. Po atmosferi koja ovde vlada vidimo da su korisnici zadovoljni, dostupna im je adekvatna stručna pomoć, imaju ovde svoj kutak, ali su uključeni i u razne društvene aktivnosti – rekao je Slađan Mančić i svim korisnicima usluga Dnevnog centra i njihovim porodicama, poželeo praznike provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju, „da su voljeni i da vole”.

Dnevni centar posetili su i predstavnici rukometnog kluba „Sloven”, a ovde s nestrpljenjem očekuju i Deda Mrazeve na motorima, koji su svoj dolazak najavili u subotu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here