Naslovna Svet Pao treći razred osnovne škole, a s 15 već ima diplome sa...

Pao treći razred osnovne škole, a s 15 već ima diplome sa dva fakulteta

PODELI
Foto: Youtube printscreen/KTNV Channel 13 Las Vegas

Džek Riko (15), postao je najmlađa osoba koja je ikad diplomirala na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu.

Riko je ove nedelje dobio diplomu preddiplomskih studija, a njih je pridodao diplomama koje već ima sa univerziteta Fulerton, koje je završio s 13 godina i na kojem je takođe najmlađa osoba s diplomom ikad. 

Naglasio je da su ga ostali studenti i profesori na fakultetu jako dobro prihvatili i da ga nisu tretirali kao dete. Džek je sada završio studije istorije, a još nije siguran za koje polje će se odlučiti na diplomskim studijama.

Zanimljivo je da je pao treći razred osnovne škole. Na školskim testovima inteligencije ostvarivao je iznadprosečne rezultate, ali neki predmeti mu jednostavno nisu išli. Njegovi roditelji su posle toga odlučili da ga školuju kod kuće.

– Nijedno dete nije isto, jer neka deca bolje napreduju u školskom okruženju, druga bolje napreduju dok se školuju kod kuće… Ja mislim da bi to trebalo da bude izbor samog deteta, rekao je Riko za KTNV.

Njegova majka Ru Andrade kaže da je od ranih nogu pokazivao znakove visoke inteligencije. Za svoj četvrti rođendan želeo je da vidi Belu kuću. Roditelji su mu rekli da može ako nauči napamet sve američke predsednike. Riko je to i uradio, a usput i naučio imena svih potpredsednika – onako, za svaki slučaj.

Osim što je već završio dva fakulteta, Riko je, ističe, poprilično sličan svakom drugom tinejdžeru.

Pravi je štreber kad se radi o video igrama, našalila se njegova mama i dodala da Džek ima i sestru sa autizmom o kojoj se uvek brine i da je najbolja stvar kod njega, njegovo srce.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here