Naslovna Hronika Paprika u dobrom stanju! Sporovode se mere zaštite!

Paprika u dobrom stanju! Sporovode se mere zaštite!

PODELI
Foto: RTV

Paprika iz rasada našla je svoje mesto na otvorenom polju kod povrtara u Kukujevcima. Trenutno stanje je kažu dobro, a mere zaštite sprovešće u cilju prevencije pojave bolesti nakon kiša koje su obilnije padale u proteklim danima. U isto vreme odradiće se i tretmani protiv insekata koji mogu da naprave štete pogotovo u početnim stadijumima razvoja.

DANAS U INĐIJI – suzbijanje larvi komaraca!

Vlage ima dovoljno u zemljištu za papriku kažu povrtari. Biljka je na foliji i dobro napreduje. Uslediće i dodatno pokrivanje useva kako bi se ubrzalo razviće i ranije dospeće za berbu.

Sorte nisu menjane u odnosu na prošlu godinu. Povećana je proizvodnja na parceli za jedan hektar. Možda bi i više ali to diktira i plodored o kojem se vodi računa ako se želi kvalitet i manje tretiranja protiv bolesti.

Saobraćaj kosi Sremce!

Berba će najranije početi krajem juna meseca, a pun rod očekuju od 1. avgusta kada sledi berba puna dva meseca. Od tržišta povrtari očekuju da bude dobro. Kako je bila lošija proizvodna godina 2018. cena je bila i do 100 dinara za kilogram što je donelo dobru zaradu. Ove godine ako ostane ovakva situacija biće zadovoljni i sa 50 dinara ako bude normalan rod. Do branja ostaje da se vidi šta nas čeka kod očekivanja kako po pitanju zarade tako i po pitanju roda.

“IDIOT NA PUTU” Kamiondžija 10 kilometara SULUDOM VOŽNJOM pretio da izazove katastrofu, meštani Iriga ogorčeni

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here