Naslovna Srem Park će biti ukras centra Ogara

Park će biti ukras centra Ogara


U Ogaru je prethodnih dana realizovana akcija uređenja zelenih površina u parku u centru naselja i oko spomenika borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu. Akciju je organizovala Mesna zajednica Ogar, a odazvalo se petnaestak meštana, koji su nasuli zemljom i izravnali zelene površine u parku, kako bi ih pripremili za setvu trave i za prolećno sađenje cveća.

Kako nam je rekao predsednik Saveta MZ Ogar Milan Aleksić, u planu je i sađenje niskog ukrasnog rastinja, i postavljanje žardinjera i klupa koje će upotpuniti izgled parka nakon nedavnog parternog uređenja ovog prostora.

„Zahvaljujući pećinačkoj lokalnoj samoupravi u oktobru smo realizovali radove na parternom uređenju parka, u okviru kojih su izlivene betonske staze koje su uklonjene tokom izgradnje nove vodovodne mreže, kroz park su urađene nove behaton staze, postavljena je nova led rasveta, deo stare ograde oko parka je uklonjen, a pijačni prostor je premešten bočno od parka u ulicu Dušana Jerkovića. Nakon svih ovih radova potrebno je bilo da se izravnaju i naspu zelene površine, pa smo se organizovali i sami to uradili, a ujedno smo orezali drveće u parku, koji će kada sve bude završeno biti ukras centra Ogara“ – izjavio je Aleksić i zahvalio se svim meštanima koji su se uključili u akciju.

Prethodna vestSportski vikend pred nama
Sledeća vestIzmena režima saobraćaja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here