Naslovna Dogadjaj Participativno budžetiranje – Glasali Vitojevci, Platičevo i Nikinci

Participativno budžetiranje – Glasali Vitojevci, Platičevo i Nikinci

PODELI

Osam sela rumske opštine uvršteno je u ovogodišnji ciklus projekta “Participativno budžetiranje”, a danas je organizovano glasanje za najbolje projektne ideje u Vitojevcima, Platičevu i Nikincima.

Mobilna glasačka kutija biće postavljena u subotu 24. oktobra pored zgrade Zavičajnog muzeja u Rumi (kod ulaza na Gradsku pijacu) i građani će moći da glasaju od 9 časova.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić smatra da projekat “Participativno budžetiranje” jasno mapira želje građana i daje lokalnoj samoupravi smernice za rad.

“Više godina građani naše opštine imaju mogućnost da uzmu učešće u kreiranju opštinskog budžeta. Ono što izglasaju mi uvrstimo u budžet i realizujemo. Ove godine zbog korone imamo malo kašnjenja, ali ćemo realizovati sve projekte. Verovatno u toku iduće nedelje stižu mobilijari za dečija igrališta na šest lokacija u gradu, pripremni radovi uveliko traju. Tender je završen i seoske škole će dobiti ormariće. Pustićemo i javnu nabavku za uređenje objekta “Centar”, vrtića “Poletarac””, izjavio je predsednik Mančić.

Građani Rume mogu još u ponedeljak 26. oktobra i utorak 27. oktobra, u vremenu od 7.00 do 15.00 časova glasati u Uslužnom centru – Orlovićeva br. 5 i u zgradi Opštine Ruma – Glavna 107. Svakog dana je dostupno i elektronsko glasanje. Elektronska verzija upitnika se nalazi na našoj internet prezentaciji i možete je preuzeti ovde.

Neophodno je da upitnik u Word formatu sačuvate na svom računaru, popunite i pošaljete na e-mail: [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here