Naslovna Srem Ruma “Participativno budžetiranje” – Stigli ormarići u rumske osnovne škole

“Participativno budžetiranje” – Stigli ormarići u rumske osnovne škole

PODELI

Krajem prošle sedmice u tri rumske osnovne škole “Ivo Lola Ribar”, “Dušan Jerković”, “Zmaj Jova Jovanović” i njihova područna odeljenja stigli su ormarići za učenike.

Opremanje rumskih škola ormarićima je deo ovogodišnjeg projekta “Participativno budžetiranje”, a podsetimo da je pre pre godinu dana, kroz isti projekat, ormariće dobila i Osnovna škola “Veljko Dugošević”.

Koloritni ormarići sa preko 1.650 pregradnih mesta ravnomerno su raspoređeni, baš onako kako su škole i zahtevale. Kroz ovaj projekat biće, na neki način, rešen i opštepoznati problem teških učeničkih torbi, i rumski đaci će od sada u svoje ormariće moći da odlože opremu za fizičko, likovno, knjige i sve ono što ne moraju da nose kući svakog dana.

“Ovim projektom smo zaokružili sve gradske škole i njihova područna odeljenja. Verujem da će nam projekat “Participativno budžetiranje” omogućiti da to uradimo i u svim preostalim seoskim školama. Ovaj projekat je dobio veliko poverenje građana i zato je važno da se sve ono što se uvrsti u budžet na kraju i realizuje”, izjavio je koordinator projekta “Participativno budžetiranje”, Dragan Kosanović i dodao da je u toku i realizacija projekta izgradnje dečijih mobilijara u Buđanovcima, Donjim Petrovcima, Klenku, Nikincima i Malim Radincima. “Izrada svih sprava je završena, preostalo je samo montiranje i to će, u slučaju povoljnih vremenskih uslova, biti vrlo brzo završeno, baš kao i projekat uređenja parka i centalnog dela sela, koji je pokrenula MZ Voganj”, napominje Kosanović.

U okviru četvrtog ciklusa, koji će se realizovati u 2019. godini, u budžet su uvrštena tri projekta koja će opet pokriti više gradskih i seoskih mesnih zajednica.

“Kada je reč o gradskim projektima u narednoj godini će se finansirati uređenje dečijih igrališta u Lenjinovoj i Kosovskoj ulici, kao i uređenje izletišta „Borkovac“, dok će projektom uređenja autobuskih stajališta biti obuhvaćena sela: Žarkovac, Klenak, Kraljevci, Stejanovci. Moram napomenuti da je lokalna samouprava izdvojila i dodatna sredstva za uređenje autobuskih stajališta, pa će pored ova četiri sela još neka biti obuhvaćena tim projektom. Novim mobilijarima, autobuskim stajalištima, dečijim igralištima mi menjamo sliku našeg grada i sela naše opštine. Praksa je pokazala da sugestije građana najčešće idu u tom pravcu, tako da su to neki projekti koje svake godine lokalna samouprava finansira i kroz projekat “Participativno budžetiranje”, zaključuje Kosanović i napominje da je oko 15 miliona dinara izdvojeno za finansiranje projekta “Participativno budžetiranje” u 2019. godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here