Naslovna Srem Šid “Pažljivkova pravila u saobraćaju” za sve prvake Opštine Šid

“Pažljivkova pravila u saobraćaju” za sve prvake Opštine Šid

PODELI
Foto: Opština Šid

ŠID – Opština Šid je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i ove godine svim učenicima prvih razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Šid obezbedila knjige “Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Pored toga, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Šid obezbedio je i rančeve sa likom Pažljivka – junakom kampanje “Pažnja sad!”.

Novčana sredstva za nabavku rančeva obezbeđena su od naplate novčanih kazni za prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Zamenik predsednika opštine Šid i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Šid, Đorđe Tomić istakao je da je osnovni cilj ove aktivnosti povećanje stepena bezbednosti dece u saobraćaju, kao i unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja u osnovnim školama.

Knjiga “Pažljivkova pravila u saobraćaju” na razumljiv i zanimljiv način obrađuje temu bezbednog ponašanja dece u saobraćaju, i kao takva služiće učiteljima kao nastavni materijal na koji se mogu osloniti u radu, te kao podsticaj da sa najmlađima obrađuju ovu važnu temu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here