Naslovna Srem Pećinci Pećinačka turistička organizacija uz pomoć do rezultata!

Pećinačka turistička organizacija uz pomoć do rezultata!

PODELI
Foto: Dnevnik.rs

Najmlađa ustanova u opštini Pećinci je njena Turistička organizacija, koja je za kratko vreme uspela da uradi mnogo na promociji atrakcija u ovoj sremskoj opštini.

Vina iz Srema dobila oznaku geografskog porekla!

To je konstatovano na sednici Opštinskog veća, davanjem pozitivnog mišljenja na izveštaj o radu Turističke organizacije u prošloj godini.

Direktorka Turističke organizacije Ljubica Bošković naglasila je da se u poslednje tri godine intenzivno radi na promociji turističkih potencijala pećinačke opštine, ali i na obogaćivanju sadržaja na turističkim lokalitetima.

U 2018. u porodičnom nasilju ubijene 33 žene!

– To nam je u poslednjih nekoliko godina polazilo za rukom, pre svega zahvaljujući podršci Opštine Pećinci, ali i ministarstava i pokrajinskih sekretarijata koji su prepoznali i podržali naš rad. Prošle godine je u dvorištu Aksentijevog kućerka izgrađeno novo dečje igralište zahvaljujući donaciji Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Takođe, prošle godine, od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobili smo 200.000 dinara za organizaciju „Regate Majke Angeline”, a od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 260.000 za organizaciju „Kurzovina festa”. – rekla je Ljubica Bošković.

“Sloboda” od naredne sezone u Vojvođanskoj ligi!

Krajem prošle godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu podržao je sa milion dinara sanaciju Etno kuće Putnik u Kupinovu. Ovi radovi su još uvek u toku i trebalo bi da budu završeni do kraja leta, izvestila je Ljubica Bošković.

– Tokom prošle godine intenzivno smo radili na promociji Jednodnevne turističke rute koja povezuje krajnji sever i krajnji jug naše opštine i koja se do sada pokazala kao naš najuspešniji turistički proizvod. – rekla je Bošković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here