Naslovna Dogadjaj Pećinački atletičari sveukupni pobednici

Pećinački atletičari sveukupni pobednici

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Osnovna škola „Dušan Jerković Uča“ iz Šimanovaca bila je 17. oktobra domaćin školskog opštinskog prvenstva u atletici u obe konkurencije. Osnovci su se takmičili u bacanju kugle, skoku u dalj, trčanju na 60 metara, skoku u vis i trčanju na 500 metara za devojčice i 600 metara za dečake.

Sportski savez „Razvoj sportova“ obezbedio je medalje i diplome za najuspešnije takmičare, a u ime Javne ustanove „Sportski centar“ takmičare je pozdravio direktor Tomislav Ćirković.

„Nije tajna da smo u atletici „najtanji“. Međutim, zahvaljujući između ostalog i nadahnutim nastavnicima fizičkog vaspitanja, postižu se sve bolji rezultati. Pećinačka lokalna samouprava, Sportski savez i „Sportski centar“ daće sve od sebe da se stvore što bolji uslovi za bavljenje atletikom, a vi treba da date sve od sebe, jer svaki rezultat se boduje, a najbolje škole i pojedinci se nagrađuju“ – poručio je Ćirković..

Pobednici po disciplinama (ženska konkurencija): bacanje kugle – Aleksandra Trifunović (Pećinci); skok u dalj – Dunja Radosavljević (Šimanovci); skok u vis – Teodora Ivanović (Šimanovci); 60 metara – Anastasija Savković (Pećinci) i 500 metara – Ivana Popadić.

Plasman škola : 1. OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci – 11 bodova, 2. OŠ „Dušan Jerković Uča Šimanovci – 10 bodova i 3. OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo 9 bodova.

Muška konkurencija: bacanje kugle – Jakša Marinković (Šimanovci); skok u dalj – Aleksandar Jovanović (Kupinovo); skok u vis – Miloš Đukić (Pećinci); 60 metara – Mateja Simić (Pećinci) i 600 metara – Uroš Opačić (Pećinci).

Plasman škola: 1. OŠ „Slobodan Bajić Paja“ 12 bodova, 2. – 3. OŠ „Dušan Jerković Uča“ i OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ po 9 bodova.

Sveukupni plasman: 1. OŠ „Slobodan Bajić Paja“ 23, 2. OŠ „Dušan Jerković Uča“ 19 i 3. OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ 18 bodova.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here