Naslovna Kultura Pećinački folkloraši otvorili Kulturno leto

Pećinački folkloraši otvorili Kulturno leto

PODELI
Tradicionalnim Vidovdanskim koncertom Društva za negovanje narodne tradicije “Pećinci” u pećinačkom Kulturnom centru, 28.juna, zvanično je počelo Pećinačko kulturno leto, u okviru kojeg će do 18. avgusta biti organizovani brojni kulturno-umetnički i zabavni sadržaji, ne samo u Pećincima već i u ostalim naseljima pećinačke opštine.

Organizator i ovog, četvrtog po redu, Pećinačkog kulturnog leta je Kulturni centar Pećinci, a po rečima direktora ove ustanove Jovana Devrnje, i ove godine posetioce očekuju najrazličitiji sadržaji – od nastupa folklornih društava, preko projekcija filmova do izložba likovnih stvaralaca.

“Sve to naravno ne bi bilo moguće bez brojnih izvođača koji će značajno obogatiti sadržaj naših manifestacija i bez pećinačke lokalne samouprave koja je i ove godine pokrovitelj Kulturnog leta. Potrudili smo se da pripremimo najraznovrsnije sadržaje za sve generacije, od predškolaca do penzionera” – najavio je Devrnja.

Pećinački folkloraši su na Vidovdanskom koncertu, kojem je prisustvovao i pomoćnik predsednika opštine Pećinci Dejan Živanović, odigrali četiri koreografije među kojima i koreografiju Studenica koja je premijerno izvedena pred pećinačkom publikom, a program su svojim nastupima obogatili i gosti iz Dobanovaca KUD „Budućnost“ i iz Ugrinovaca KUD „Sedmica“.

Po rečima umetničkog rukovodioca i koreografa DNNT Pećinci Vlade Radonjića, ovogodišnji Vidovdanski koncert je u potpunosti bio posvećen deci.

“Nekoliko poslednjih godina okosnicu Vidovdanskog koncera je činio naš prvi anasmbl, a ove godine smo izašli pred publiku sa mlađim grupama koje imaju šta da pokažu, jer ovo je bila njihova godina tokom koje su postigli i značajne rezultate. Naš pripremni ansambl je na manifestaciji “Zlatni opanak” u Valjevu u žestokoj konkurenciji osvojio drugo mesto koreografijom Igre iz Užica, a naša Dejana Cvejić je dobila priznanje kao najbolji igrač večeri, dok su u Vrnjačkoj Banji bili pobednici večeri” – rekao nam je Radonjić.

U finalu jednosatnog koncerta i pećinačka publika je imala priliku da uživa u koreografiji Igre iz Užica u izvođenju pripremnog ansambla DNNT Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here