Naslovna Srem Pećinci Pećinački osnovci najbolji u Srbiji

Pećinački osnovci najbolji u Srbiji

PODELI

Izdavačke kuće Klet, Logos i Freska organizovale su takmičenje iz engleskog jezika pod nazivom „My dream school“ („Moja škola iz snova“) koje je okupilo brojne osnovne škole iz cele Srbije. Škole su slale svoje radove na objavljeni konkurs do 23. marta, u kategoriji nižih i viših razreda, a u kategoriji viših razreda prvo mesto osvojila je pećinačka Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“, čiji video je ocenjen kao najkreativniji, timski i jezički odličan.

Prema rečima nastavnika engleskog jezika pećinačke škole Maje Biserčić, deca su po konkursu trebala da snime kratak video, naprave poster ili prezentaciju na zadatu temu i kažu šta bi želeli i kako zamišljaju svoju školu iz snova.

„San svakog deteta oduvek je bio da ima svoju školu iz snova – da u njoj bude manje domaćih zadataka, više raspusta, da su učionice opremljene savremenom tehnologijom, da imaju kantinu sa zdravom hranom i da biraju svoje omiljene lekcije koje će učiti. Upravo na ovu temu učenici naše škole su snimili kratak video koji je odneo pobedu na ovom konkursu. Veoma sam ponosna na naše učenike što su na tako lep i kreativan način predstavila Pećince i našu školu, i presrećna zbog osvojenog prvog mesta” – rekla je Biserčić i dodala da će deca kao nagradu tokom aprila dobiti od sponzora konkursa majice, rančeve, diplome, set ridera za školsku biblioteku i ekskurziju iznenađenja, koja će biti realizovana u prvoj polovini maja.

Scenario i tekst za video je napisala nastavnica engleskog jezika Maja Biserčić koja je bila i mentor projekta, a video je snimljen u produkciji Solution iz Inđije. Tim naše dece činili su: Ivana Ignjatović, Žarko Stojanović, Milica Doroški, Teodora Zlatanovski, Anđela Nikolić, Anđela Katalina, Jovana Maksimović, Marko Nikolić, Ivona Lazarević, Tijana Vukmanović, Katarina Popović, Ognjen Ostojić, Elena Đuričić, Nikola Tomić, Ana Nešković, Lazar Lazić, Anastasija Milošević, Dejan Opačić, Tara Cvetinović, Isidora Mlađenović, Maša Veselinović, Anja Lazić, Neda Kostić, Sudetić Tamara, Aleksa Žmirić, Anastasija Dikić, Kristijan Cvejić i Julijana Andrić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here