Naslovna Dogadjaj „Pećinačko kulturno leto“ ove godine onlajn

„Pećinačko kulturno leto“ ove godine onlajn

PODELI
dav

Zbog pandemije korona virusa, šesto po redu „Pećinačko kulturno leto“ koje organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci ove godine biće realizovano onlajn tako da će se planirani programi emitovati putem zvaničnog JuTjub kanala pećinačkog Kulturnog centra.

Po rečima direktora Kulturnog centra Jovana Devrnje, u okviru šestog „Pećinačkog kulturnog leta“ krajem avgusta biće snimljeno tri koncerta na otvorenom bez publike, koji će biti emitovani do kraja leta tokom prva tri vikenda u septembru.

„Prethodnih nedelja smo pomno pratili epidemiološku situaciju i s tim u vezi imali smo nekoliko opcija održavanja najveće kulturne manifestacije u našoj sredini. Zbog situacije sa kojom se suočavamo, smanjili smo obim planiranog programa i odlučili da programe snimimo, a da ih potom do kraja leta emitujemo putem našeg JuTjub kanala. Iako je prvobitno bila želja da ove godine obuhvatimo sva sela i učinimo kulturu dostupnu svakom meštaninu naše opštine, ove godine ćemo to učiniti onlajn” – rekao je Devrnja i dodao da će publika o tačnom vremenu emitovanja koncerata biti blagovremeno obaveštena.

Ove godine, najmlađi će biti u prilici da uživaju u kompozicijama iz animiranih filmova Volta Diznija koje će izvesti mlada vokalna solistkinja, pozorišna i glasovna glumica Irina Arsenijević iz Šimanovaca uz pratnju Kvarteta „Maestre“ iz Sremske Mitrovice, dok će se povodom jubileja 500 godina od smrti Majke Angeline, održati koncert duhovne i etno muzike u okviru kojeg će se predstaviti apsolventkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za dirigovanje Bojana Radivojević iz Brestača uz pratnju Nedeljka Anđelića i Tamare Topalović.

Ljubitelji rok zvuka biće u prilici da prate koncert Ex – YU rok muzike na kojem će nastupiti Lidija Domazet iz Šimanovaca, koja je završila Muzičku školu „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu na odseku za solo pevanje i klavir i učestvovala u jednom od najpoznatijih muzičkih takmičenja „Nikad nije kasno“, a tokom koncerta pratiće je “Login bend“ iz Dobanovaca.

Pored toga, nisu zapostavljeni ni ljubitelji pozorišne umetnosti koji će biti u prilici da pogledaju komediju „Ženska posla“ nastalu u okviru projekta „Pozorište na selu“ po tekstovima Duška Radovića u režiji Slobodana Stankovića u kojoj igraju članice Dramske sekcije pećinačkog KC-a Merima Radivojević, Jelena Nedeljković i Katarina Dobrić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here