Naslovna Srem Pećinci Pećinčani na sajmu i među posetiocima i među izlagačima

Pećinčani na sajmu i među posetiocima i među izlagačima


Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci, zahvaljujući podršci pećinačke lokalne samouprave, organizovalo je prošle nedelje besplatan odlazak poljoprivrednih proizvođača iz naše opštine na 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Poljoprivredni sajam je ove godine organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera, a kako nam je rekao Nemanja Aleksić iz pećinačkog udruženju, sajam su mogli posetiti vakcinisani građani koji su prilikom ulaska prikazivali Digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o vakcinaciji, dok su nevakcinisani građani mogli da uđu u krug sajma uz potvrdu o preležanom Kovidu – 19 ili sa negativnim PCR testom.

“Zbog same situacije ove godine je bilo donekle manje poljoprivrednika iz opštine Pećinci koji su posetili sajam. Naši poljoprivredni proizvođači pokazali su najveće interesovanje za laku poljoprivrednu mehanizaciju, kao i za sisteme za navodnjavanje i za mogućnosti osiguravanja useva” – rekao je Aleksić.

U okviru sajamske manifestacije, Javno preduzeće “Vojvodinašume” je održalo promociju projekta bezbednog i efikasnog rada motornom testerom, kao i prezentaciju zaštitne opreme koja se koristi u radu sa motornom testerom, a među sekačima koji su demonstrirali vrhunsku sekačku veštinu, pravilan način seče i osnovnu prevenciju lakih i težih povreda bio je i Milan Zujić iz Kupinova, sekač Šumske uprave Kupinovo, četvorostruki prvak Srbije i trostruki osvajač medalja na svetskim prvenstvima motornih sekača, koji se ovim poslom bavi već 26 godina.

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupili su izlagači iz 17 zemalja, koji su predstavili najznačajnije proizvode iz oblasti agrara. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci su bili u prilici da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

Prethodna vestMEĐUOPŠTINSKA SREMSKA LIGA – ZAPAD Petaković pogodio iz kornera
Sledeća vestDNEVNI HOROSKOP ZA 30. SEPTEMBAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here