Naslovna Srem Pećinci Pećince predstavlja čak SEDAM UDRUŽENA ŽENA

Pećince predstavlja čak SEDAM UDRUŽENA ŽENA

PODELI

U Novom Sadu u nedelju je održan jubilarni 10. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, na kojem je učestvovalo preko 200 udruženja žena, među kojima sedam udruženja sa teritorije pećinačke opštine.

Članice Udruženja žena “Šimanovčanke”, UŽ “Veselice” iz Deča, UŽ “Majka Angelina” iz Kupinova, UŽ “Lepota Ašanje” iz Ašanje, UŽ “Ogarčanke”, UŽ “Sunčev cvet” iz Donjeg Tovarnika i UŽ “Sremica” iz Pećinaca, predstavile su svoju opštinu rukotvorinama i ukusnim tradicionalnim sremačkim kolačima, a pokrovitelj njihovog nastupa bila je pećinačka lokalna samouprava koja je svim udruženjima finansirala troškove puta.

Ovu tradicionalnu manifestaciju koja za cilj ima promociju kreativnosti i preduzetničkog duha žena iz ruralnih područja Vojvodine, organizuje Zavod za ravnopravnost polova, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena koji je ustanovljen Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2007. godine, kako bi žene širom sveta ukazale na poseban doprinos žena na selu, kako i njihovu ključnu ulogu na selu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here