Naslovna Hronika Pećinci zavijeni u crno: Roditelji SAHRANILI sina (15), za smrt KRIVE HITNU...

Pećinci zavijeni u crno: Roditelji SAHRANILI sina (15), za smrt KRIVE HITNU POMOĆ!

PODELI

Bojan Trifunović (15) iz sela Ašanje preminuo je od posledica astmatičnog napada jer su, kako tvrdi majka Branka, lekari odbili da mu pomognu.

Petnaestogodišnji Bojan Trifunović iz sela Ašanje kod Pećinaca preminuo je u ponedeljak uveče od posledica astmatičnog napada, a roditelji za njegovu smrt krive lekare Hitne pomoći u Pećincima jer, kažu, nisu hteli da izađu na teren i njihovom sinu pruže pomoć.

Kada je dečak počeo da povraća i da se guši, roditelji su ga povezli prema Pećincima, usput zovući Hitnu pomoć da im krene u susret, ali su oni, prema tvrdnji majke Branke, odbili to da učine, pravdajući se da će se mimoići i da je bolje da dečaka dovezu lično.

Foto: Telegraf

Pošto su posle pola časa reanimacije u Hitnoj pomoći u Pećincima lekari shvatili da dečaku ne mogu pomoći, hitno su ga ambulantnim kolima prevezli u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je bilo prekasno.

Lekari Instituta su dali sve od sebe da tinejdžera povrate u život, ali mu nije bilo spasa i roditelje su obavestili da je preminuo.

Bojan Trifunović danas je sahranjen, a zašto se lekari nisu odazvali na vapaje njegovih roditelja da mu pomognu, odgovor je potražen u Hitnoj pomoći u Pećincima.

Prema njihovim rečima načelnik Hitne službe dr Milan Gnjidić je bio na terenu. Direktorka Doma zdravlja Pećinci ranije je izjavila da je formirana komisija za unutrašnji nadzor i da će njihov izveštaj biti objavljen u narednim danima.

Meštani sela Ašanja otkazali sva veselja i proslave jer je ovo veliki gubitak za sve njih. Svi meštani su uz porodicu pokojnog dečaka i još uvek ne veruju da se ovaj nemili događaj desio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here