Naslovna Srem Pećinci Pećinci: Deca i mladi su najvernija publika

Pećinci: Deca i mladi su najvernija publika

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Kao i svake godine, pećinački Kulturni centar svojim aktivnostim uvek da poseban pečat obeležavanju Dana opštine Pećinci. Tako je i ove godine, pored raznih aktivnosti, pozorišnom predstavom “Lekcija” još jednom obradovao pećinačku publiku u petak, 20. maja.

Direktor ove kulturne ustanove Jovan Devrnja rekao je tom prilikom da se Kulturni centar uvek trudi da podrži svaku opštinsku manifestaciju, ali i da posebno obogati program tokom nedelje u kojoj su sve manifestacije posvećene danu naše opštine.

Tokom sedmice upriličili smo projekcije arheološkog filma u Kupinovu i Šimanovcima, sproveli smo Likovni i Literarni konkurs i nagradili najbolje radove učenika osnovnoškog uzrasta, dok su ljubitelji pozorišta imali priliku da pogledaju predstavu koja je ostvarila zapažen rezultat na takmičenjima. Na taj način sve naše aktivnosti prevashodno smo usmerili ka deci i mladima kao najvernijoj publici u našoj sredini što nam je i bio cilj – kazao je Devrnja.

Komičnu dramu “Lekcija”, u kojoj igraju Aleksandra Opačić, Bojan Naić i Merima Radivojević režirao je student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Slobodan Stanković iz Pećinaca po motivima teksta Ežena Joneska.

Predstava je kao jedna od osam najboljih predstava u Sremu učestvovala na 45. Smotri amaterskih pozorišta Srema u Beočinu, gde je ostvarila plasman na 28. Vojvođanski festival novih teatarskih formi i monodrame VOFEMS, koji će se ove godine održati krajem septembra u Bačkoj Palanci.

Glumci koji igraju u predstavi osvojili su četiri priznanja za glumačka ostvarenja: na Smotri u Beočinu žiri publike nagradio je Aleksandru Opačić za najbolju žensku ulogu, a Bojana Naića za najbolju mušku ulogu. Na istoj smotri Merima Radivojević dobila je dve nagrade – priznanje za najbolje glumačko ostvarenje festivala od selektora Zoltana Fridmana i od žirija publike za najbolju sporednu žensku ulogu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here