Naslovna Srem Pećinci Pećinci: I ove godine prikuplja se ambalažni otpad od poljoprivrednika

Pećinci: I ove godine prikuplja se ambalažni otpad od poljoprivrednika

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – U susret sezoni tretiranja poljoprivrednih kultura hemijskim sredstvima, Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom iz Sremske Mitrovice i ove godine organizovaće akciju prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja.

Iz Udruženja apeluju na poljoprivredne proizvođače da ne bacaju ambalažu po atarima, niti da je spaljuju već da je sakupe i odlože do dana preuzimanja, kao i da je potrebno ambalažu prethodno isprati tri puta, a tečnost od ispiranja prebaciti u rezervoar.

Kako nam je rekao Nemanja Aleksić iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci, podela vreća za odlaganje ambalažnog otpada je već počela, a poljoprivrednici ih mogu preuzeti svakog radnog dana u periodu od 8.00 do 15.00 časova u prostorijama Udruženja u Pećincima.

-O terminima i načinu preuzimanja ambalažnog otpada po naseljima naši poljoprivredni proizvođači biće nakanadno obavešteni putem SMS servisa Udruženja, zvaničnog sajta Opštine Pećinci i sredstava javnog informisanja. Još jednom želim da napomenem značaj pravilnog odlaganja ambalaže od sredstava za zaštitu bilja, jer na taj način čuvamo životnu sredinu, čuvamo naša naselja, ali ono što je posebno važno za poljoprirvednike čuvamo i naše vodotokove i naše obradive površine – istakao je Aleksić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here