Naslovna Srem Pećinci Pećinci imali posetu: Ministarka Vujović obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže FOTO

Pećinci imali posetu: Ministarka Vujović obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže FOTO

PODELI
Foto: PrintScreen/Instagram (irenavujovic.official)

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, obišla je danas zajedno sa ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem i predsednikom opštine Pećinci Sinišom Đokićem, započete radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Popinci.

Vujović je istakla da će u dva naselja u opštini Pećinci biti izgrađeno 24 kilometra nedostajuće kanalizacione mreže, čime će biti rešen višedecenijski problem građana.

Zadovoljstvo mi je što danas obilazimo početak radova u Popincima, a uskoro kreću radovi i u naselju Prhovo. Kada realizujemo projekte u ova dva naselja, na kanalizacionu mrežu biće priključeno više od 600 domaćinstava. Izgradnja nedostajuće infrastrukture, realizacijom ovakvih projekata, potrebna nam je u čitavoj Srbiji, a rešavanje pitanja otpadnih voda svakako je jedan od prioriteta i Vlade Srbije i ministarstva koje vodim – rekla je Vujović.

Ministarka je istakla da je izgradnja kanalizacije preduslov kako bi naselja mogla da se priključe na postojeće prečistače otpadnih voda ili one koji će tek biti izgrađeni u budućnosti. Ona je navela da će kanalizaciona mreža u Pećincima biti priključena na prečistač koji već postoji u industrijskoj zoni ove opštine.

Imamo spremne projekte za izgradnju kanalizacije u još nekoliko naseljenih mesta u Pećincima, koje pregledamo. Danas je ovde i ministar Blagojević, sa kojim smo intenzivno radili u prethodne dve godine kada je bio na čelu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja je pregledala sve projekte, verifikovala ih, a gde je bilo potrebno radila su se i nova merenja. Zato sada možemo da počnemo da otvaramo gradilišta širom Srbije i da gradimo kanalizaciju i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U ovom trenutku imamo otvorena gradilišta u Gornjem Milanovcu, uskoro se otvara na Kopaoniku, ali i širom Srbije gde je investitor Vlada Srbije iz različitih kreditinih linija u saradnji sa različitim ministarstvima. To je najveći korak u podizanju kvaliteta života građana i zaštiti životne sredine – rekla je Vujović.

Vujović je istakla da je izgradnja kanalizacione mreže najveći, ali ne i jedini projekat u opštini Pećinci. Prema njenim rečima, zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinskim rukovodstvom, očišćene su dve divlje deponije, a u pripremi su i drugi zeleni projekti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here