Naslovna Srem Pećinci Pećinci: Još sigurnija dijagnostika sa novim ultrazvučnim aparatom

Pećinci: Još sigurnija dijagnostika sa novim ultrazvučnim aparatom

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić posetio je danas pećinački Dom zdravlja, gde su ga direktorka ove ustanove Mirjana Pešić i specijalista radiologije Nataša Jeremić upoznale sa prednostima novog ultrazvučnog aparata vrednog nepunih pet miliona dinara.

Kako je rekla direktorka Pešić sredstva za kupovinu novog aparata dobijena su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

“U okviru ovog konkursa naša ustanova je od Pokrajinskog sekretarijata dobila ukupno 9,2 miliona dinara, od kojih je nedavno kupljeno novo savremeno kombi vozilo za transport pacijenata na dijalizu vredno 4,2 miliona, a novi ultrazvučni aparat plaćen je 4.980.000 dinara” – rekla je direktorka Pešić.

Novi ultrazvučni aparat ima daleko veće dijanostičke mogućnosti od već postojećih u ovoj ustanovi, a po rečima doktorke Jeremić sa novim aparatom moćiće da se urade neki pregledi koji do sada nisu mogli da se urade, pogotovo kada je u pitanju pregled dojke.

“Na ovom aparatu postoji elastografija, tačnije mogućnost da se neka promena na dojci odmah oceni kao benigna ili potencijalno maligna. Takođe, prednost ovog aparata u odnosu na prethodni je što smo dobili još jednu sondu, koja je specifičnija za dojku i za štitnu žlezdu. Ona je šira i može da se obuhvati veća površina prilikom pregleda, čime se smanjuje mogućnost da se bilo kakva promena na organu ne uoči. Sam kvalitet slike olakšava posao lekaru da jasnije vidi sliku, dok su pacijenti sigurniji u dijagnozu koju ovde mogu da dobiju” – naglasila je dr Jeremić.

Predsednik Đokić je pohvalio napore rukovodstva doma zdravlja na osavremenjavanju opreme i sredstava za rad i, kako je rekao, konstantnom podizanju kvaliteta zdravstvene usluge na teritoriji pećinačke opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here