Naslovna Srem Pećinci Pećinci: Ljubav prema sportu od najranijeg uzrasta

Pećinci: Ljubav prema sportu od najranijeg uzrasta

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zorica Lukač uručili su u četvrtak medalje učesnicima Olimpijade predškolaca, koju su u sklopu obeležavanja Dana opštine Pećinci organizovali Sportski savez „Razvoj sportova“ i Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“, dok je pećinačka lokalna samouprava pokrovitelj manifestacije.

Olimpijada predškolaca se u opštini Pećinci organizuje od 2015. godine, a kako je rekao predsednik Đokić započeta je sa idejom da se kod dece od najranijeg uzrasta razvija ljubav prema sport i prema zdravom načinu života.

-Tradicija je da svi učesnici Olimpijade predškolaca dobiju medalje, jer sama činjenica da su savladali poligon sa preprekama i da su dali sve od sebe znači da su pobednici – rekao je Đokić.

Nakon olimpijade, za blizu 200 mališana iz svih 15 naselja pećinačke opštine, organizovan je izlet u okviru kojeg su posetili neke od najznačajnijih istorijskih i turističkih lokaliteta – Svinjarsku kolebu u Donjem Tovarniku, Aksentijev kućerak u Ogaru i Etno kuću Putnik u Kupinovu, gde su uz pomoć zaposlenih u Turističkoj organizaciji opštine Pećinci imali priliku da se upoznaju sa istorijom i tradicijom svoje opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here