Naslovna Dogadjaj Pećinci: Niče novi logistički centar!

Pećinci: Niče novi logistički centar!

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Predsednik opštine Pećinci, mr Željko Trbović, posetio je juče gradilište firme Logistic Team Sekulić, koja u industrijskoj zoni u Šimanovcima gradi svoj prvi logistički centar u pećinačkoj opštini.

POŽAR u Beočinu: IZGORELA ŽENA!

Predsednika je, tokom obilaska, sa dinamikom gradnje i planovima upoznao vlasnik firme “Logistic Team” Radivoj Sekulić, koji je tom prilikom rekao da je firma osnovana 2007. godine i da se na ukupnoj površini od oko 28 hiljada kvadrata u Šimanovcima upravo gradi prvi od pet logističkih centara, a sveukupna investicija vredna je 2,5 miliona evra.

– Planiramo da na površini od oko 15 hiljada kvadrata gradimo u pet etapa po 3000 kvadrata. Prva faza je u toku, i mi očekujemo da 1. jula bude završeno prvih 3000 kvadrata modernog logističkog centra i da se usele naši klijenti sa kojima radimo već duži niz godina. Kako nam se posao bude razvijao tako ćemo se širiti i započinjati sledeću fazu. – rekao je Sekulić.

Tokom razgovora sa predsednikom Trbovićem, Radivoj Sekulić je rekao da ga je za pećinačku opštinu opredelila upravo prednost manjih sredina.

Sremska Mitrovica: Uskoro počinje gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

– Što se tiče zakonske procedure sve je isto, ali u Opštini Pećinci daleko lakše dođete do ljudi, koji vas saslušaju, koji imaju strpljenja da vam objasne i pomognu da rešite problem, ukoliko ga imate. Takođe, industrijska zona u Šimanovcima je već uređena, ovde posluju velike svetske kompanije, što je svakako odlična preporuka. A ono što je dosta uticalo na moju odluku da dođem u vašu opštinu je kompletno uređena infrastruktura – od vode, gasa, kanalizacije, preko struje do optičkog kabla, sve je već dovedeno do samog placa. Vrlo bitna stavka su energetski potencijali, jer sam ja ranije imao u Ugrinovcima i Dobanovcima problema sa napajanjem električnom energijom, gde je bilo skoro nemoguće dobiti 300 kilovata, a ovde sam bez ikakvih problema dobio 1 megavat. – naglasio je Sekulić i dodao da je za jednog logističara od izuzetnog značaja uređena infrastruktura i blizina vitalne saobraćajnice kakav je auto put E70.

Trihineloza u Starim Banovcima – preduzete sve mere

Predsednik Trbović je nakon posete izjavio da je pećinačka lokalna samouprava dosta uradila na infrastrukturnom opremanju u šimanovačkoj industrijskoj zoni, ali i da se tu neće stati, i da se dalje radi na unapređenju uslova za rad privrednih subjekata u ovoj zoni.

– Jedan od projekta koji je upravo pri kraju je i nova trafostanica 110/20 KV kod Šimanovcima, koja će obezbediti kompletnoj industrijskoj zoni nezavisno i neometano napajanje električnom energijom, i to ne samo privrednih subjekata koji već posluju u našoj opštini, već i budućih investitorima. – izjavio je Trbović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here