Naslovna Srem Pećinci Pećinci: Nova oprema za veću bezbednost građana u saobraćaju

Pećinci: Nova oprema za veću bezbednost građana u saobraćaju

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić sastao se juče sa načelnikom Policijske uprave Sremska Mitrovica Đurom Mandićem i načelnikom Policijske stanice Pećinci Sašom Gazibarićem. Tom prilikom Đokić je predstavnicima policije uručio donaciju u vidu opreme vredne blizu 600.000 dinara, a reč je o testu na prisustvo narkotika u organizmu i foto aparatu.

„Pećinačka lokalna samouprava i Policijska stanica Pećinci imaju odlični saradnju već godinama unazad, a sve sa ciljem povećanja bezbednosti naših građana. Oprema koju smo danas donirali treba da doprinese da se poveća bezbednost naših građana u saobraćaju“ – izjavio je Đokić.

Načelnik Mandić je istakao da ovo nije prva donacija Opštine Pećinci policijskoj stanici u Pećincima, a da je uređaj za droga test nešto što će sigurno unaprediti bezbednost saobraćaja.

„Ovim šaljemo preventivnu poruku učesnicima u saobraćaju da ukoliko su koristili narkotike ne sedaju za volan, jer će naši saobraćajni policijski službenici biti u mogućnosti da otkriju takve vozače. Za prvih šest meseci ove godine 79 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, a na području pećinačke opštine dogodile su se 34 saobraćajne nezgode, u kojima su tri lica izgubila život, a da tragedija bude veća i jedno dete je smrtno stradalo. Protiv učesnika u saobraćaju su tokom ove godine podnete 1.034 prekršajne prijave na području opštine Pećinci, a posebno želim da naglasim da je analizom učesnika u saobraćaju utvrđeno da čak 75 odsto učesnika u saobraćaju nisu sa područja opštine Pećinci. Sve su to brojke koje nas opominju da stavimo prst na čelo i da se zapitamo da li je vredno izlagati se riziku“ – rekao je Mandić.

Zahvaljujući novom droga testu pećinačka policija će ubuduće biti u mogućnosti da na licu mesta utvrdi da li je vozač pod dejstvom narkotika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here