Naslovna Srem Pećinci Pećinci: Popis 2022 počinje 1. oktobra

Pećinci: Popis 2022 počinje 1. oktobra

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – U skupštinskoj sali Opštine Pećinci potpisani su ugovori sa popisivačima u Popisu 2022, koji su prethodno završili obuke za vršenje popisa. Ugovore je u ime Republičkog zavoda za statistiku potpisala predsednica Popisne komisije za teritoriju opštine Pećinci Dragana Krstić, a popisivačima su uručeni laptop računari i ostala sredstva za rad koja će koristiti tokom Popisa.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Republici Srbiji počinje 1. oktobra 2022. godine u 8.00 časova ujutru i traje do 31. oktobra 2022. godine u 20.00 časova. Podatke direktno od građana prikupljaju popisivači, idući „od vrata do vrata”, pri čemu odgovore ispitanika unose u elektronske upitnike pomoću laptopova.

U periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine Vaše domaćinstvo će posetiti ovlašćeni popisivač Republičkog zavoda za statistiku (RZS). Popisivač nosi legitimaciju koju je u obavezi da Vam pokaže pre nego što uđe u Vaše domaćinstvo. Na prednjoj strani legitimacije nalazi se logo RZS-a, ime i prezime popisivača, njegova fotografija i broj lične karte. Na zadnjoj strani legitimacije nalazi se ovlašćenje za rad.

Kada u periodu popisivanja Vaše domaćinstvo poseti ovlašćeni popisivač RZS-a, podatke prikuplja metodom intervjua od svakog odraslog lica pojedinačno, a ukoliko to nije moguće, odgovore prikuplja od člana domaćinstva koji je najbolje upoznat sa podacima. Za decu mlađu od 15 godina odgovori se prikupljaju od roditelja, usvojitelja, staratelja ili hranitelja.

Ako popisivač u vreme Popisa ne zatekne u stanu lice koje se obuhvata Popisom, ostavlja pismeno obaveštenje o ponovnom dolasku.

Sve informacije o Popisu građani mogu pronaći na linku: https://popis2022.stat.gov.rs/sr-Cyrl/.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here