Naslovna Srem Pećinci Pećinci: Rebalansom opredeljeno 90 miliona za nove investicije

Pećinci: Rebalansom opredeljeno 90 miliona za nove investicije

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 15. juna, odbornici su izglasali rebalans opštinskog budžeta, kojim je blizu 90 miliona dinara opredeljeno za realizaciju sedam investicija u infrastrukturu na teritoriji pećinačke opštine.

Kako je obrazložio pomoćnik predsednika opštine Pećinci Dejan Živanović, pre svega je reč o dve kapitalne investicije, koje Opština Pećinci sufinansira sa Vladom Republike Srbije i Pokrajinskom vladom.

Za izgradnju druge faze nove vodovodne mreže u Ogaru opredeljeno je 30,3 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je za ovu namenu 19,1 miliona dinara, dok je Opština Pećinci iz sopstvenih sredstava opredelila 11,2 miliona.

Druga kapitalna investicija je rekonstrukcija puta u ulici Posavskog odreda u Pećincima vredna 50 miliona dinara. Za ovu investiciju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nam je dodelilo 20 miliona dinara, a Opština Pećinci je opredelila 30 miliona iz budžeta – rekao je Živanović.

Rebalansom su predviđena i sredstva za sufinansiranje uklanjanja divlje deponije u Sremskim Mihaljevcima, za koje je Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo milion dinara, a Opština Pećinci 700.000 dinara.

  • Za opremanje novih bunara u Pećincima i Šimanovcima, koji će u znatnoj meri doprineti sigurnosti i kvalitetu vodosnabdevanja u ovim naseljima, iz opštinskog budžeta je opredeljeno tri miliona dinara.
  • Za arheološka istraživanja srednjovekovne tvrđave Kupinik u Kupinovu, koja će biti sprovedena tokom ove godine, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dodelio је 950.000 dinara, dok će opština Pećinci izdvojiti 150.000 za finansiranje istraživanja, kao i dodatna sredstva za logitičku podršku na terenu.
  • Za projekat unapređenja regionalne turističke ponude Srema, u koji je uključeno postavljanje nove turističke signalizacije u opštini Pećinci i izgradnja turističkog info punkta u Ogaru, Opština Pećinci je opredelila 1,4 miliona dinara, dok je 500.000 dinara obezbedila Razvojna agencija Srbije.
  • Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove kanalizacione mreže u Kupinovu milion dinara je opredelio Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Odbornici su doneli i odluke o donošenju planova detaljne regulacije za izgradnju distributivnog gasovoda od kružne raskrsnice u Pećincima do merno-regulacione stanice Sibač, od naselja Prhovo do merno-regulacione stanice Popinci, od merno-regulacione stanice Obrež do Spomenika i od gasovoda Sremski Mihaljevci – Karlovčić do merno-regulacione stanice Deč.

Donošenjem planova detaljne regulacije omogućena je izgradnja magistralnih gasnih vodova između naselja u okviru projekta gasifikacije pećinačke opštine, vrednog 6,1 miliona evra, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here