Naslovna Magazin Auto Pehari za pobednike Tesla relija na Fruškoj gori

Pehari za pobednike Tesla relija na Fruškoj gori

PODELI
Foto: RTV

Trinaest električnih i hibridnih automobila sa posadama iz Srbije, Bugarske, Austrije i Slovenije takmičilo se na drugom Tesla reliju, kojim je završen ovogodišnji sedmi Tesla global forum.

Nakon održane dve etape koje su vožene po Fruškoj gori u dužini od trista kilometara, podeljeni su pehari osvajačima bodova za internacionalni Eko reli kup. U kategoriji električnih automobila dominirali su vozači iz Bugarske. Prvo mesto osvojio je Marinov Milen, drugo Tomov Rumen a treće Marinov Jordan. Kod hibridnih vozila zlato je pripalo Lemež Anžeu iz Slovenije, srebro Bošković Srđanu a bronza Manojlović Tatjani. Zbirno u kupu nacija pobedila je Bugarska ispred Srbije i Slovenije. Pobednik kupa timova je ekipa RTS-a, drugi je tim Poršea a treći Top rent a kar.

Sremac i Bosanka ŠVERCOVALI KOKAIN vredan 18 MILIONA EVRA!

– Ovo nije brzinski već ekološki reli u kome se meri preciznost u vožnji, odnosno zadata brzina. – naglasio je direktor Tesla relija, Dragan Škrnjić, ističući da je zahvaljujući ovom takmičenju u Srbiji po prvi put instaliran brzi punjač od 75 kilovata. Srbija je do sada, uglavnom na graničnim prelazima imala samo punjače od 50 kilovata.

Direktor Tesla global foruma, Goran Marić ističe da se upotrebom vozila sa nultom emisijom štetnih gasova, na postulatima ideja Nikole Tesle, želi uticati na vozače, građane ali i na javnost u Srbiji o važnosti očuvanja životne sredine, a posebno kada je reč o nacionalnom parku Fruškoj gori.

Nova smena turista, putujte ili rano ujutro ili uveče

Na ovogodišnjem Tesla reliju predstavili su se i domaći proizvođači električnih bicikala iz “E Prime”. Reč je o proizvodu sa našim konstrukcijskim rešenjima i dizajnom, koji je po kvalitetu i ceni konkurentan na svetskom tržištu.

Upotreba električnih vozila u Srbiji još uvek je u povoju, a da bi dostigli zemlje regiona neophodno je da država omogući subvencije kako bi ekološka vozila bila dostupnija svima koji žele da sačuvaju životnu sredinu, poruka je organizatora Tesla global foruma.

https://sremskevesti.rs/kako-je-sremski-mlekadzija-pobedio-kompaniju-iz-hong-konga/

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here