Naslovna Srem Ruma Penzioner Dušan Marjanović Dude iz Rume – jedan od prvih saobraćajnih inženjera...

Penzioner Dušan Marjanović Dude iz Rume – jedan od prvih saobraćajnih inženjera u Srbiji

PODELI
Foto: Sremska TV

RUMA – Dušan Marjanović Dude iz Rume jedan je od prvih saobraćajnih inženjera. Saobraćajni fakultet u Beogradu upisao je pre 62 godine kao student prve generacije. 

Osamdesetčetvorogodišnji Dušan Marjanović zvani Dude vlasnik je zlatnog indeksa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Fakultet je upisao pre čak 62 godine, a i dan danas se seća svojih studentskih dana. Predstavnik je prve generacije diplomiranih saobraćajnih inženjera koji su diplomu stekli na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, osnovanom 1960. godine.

Posle fakulteta, oženio se i otišao u vojsku. Po povratku iz vojske, odmah je počeo da radi. Od profesora predmetne nastave za više predmeta, preko direktora autobuskih preduzeća u Rumi, Mitrovici i Novom Sadu do sudskog saobraćajnog veštaka, Dušan, u ovim godinama, sa fantastičnom memorijom, seća se svih detalja i saradnika po imenima, a sa setom se seća i takozvanih šoferskih balova koji su organizovani svakog 15. januara povodom Dana vozača.

Penzionerske dane provodi mirno u društvu u Domu penzionera u Rumi. Leti, zimi, nema razlike, mada kako kaže, zimi se ne kreće toliko iz bezbednosnih razloga.

Svakog dana oko 10 časova ujutru dolazi na partiju šaha ili priče sa kolegama. Svi se poznaju još od vremena kada su bili radno aktivni, a priče i pošalice iz tog perioda, i danas se prepričavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here