Naslovna Život Pet jednostavnih načina za brigu o sebi

Pet jednostavnih načina za brigu o sebi

PODELI

Vreme za vas i briga o sebi ne mora nužno biti skupa ili složena stvar. Najdragoceniji oblici nege su oni koji su jednostavniji i koji vam mogu uvek biti na raspolaganju.

ZAPOČNITE RITUAL ISPIJANJA ČAJA

Ima nešto moćno i utešno u šoljici vašeg omiljenog napitka. Za brzi, ali pažljivi ritual ispijanja čaja pronađite neko mesto gde ćete nesmetano moći da uživate u njemu. Polako. Gledajte kako se para diže i greje vam lice.

PRIUŠTITE SEBI TRENUTAK ZA AROMATERAPIJU

Neka esencijalna ulja su opuštajuća i imaju umirujuća svojstva. Druga pak imaju svojstva da vas podignu, ako ste upali u loš dan. Za te trenutke preporučuju se esencijalna ulja tamjana, ruže ili lavande.

PRITISNITE AKUPRESURNU TAČKU

Akupreksura je praksa koja se tradicionalno od davnina koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini, kako bi pomogla u svemu- od anksioznosti do hroničnog bola i imunog sistema. Akupreksura koristi pritisak vrhovima prstiju da olakša zaceljivanje u telu i ravnotežu životne snage. Možete započeti sa Jintang tačkom, gde se nos susreće sa čelom. Nežno je pogladite kažiprstom i srednjim prstom kako biste podstakli smirenje tokom stresnih trenutaka.

PROBAJTE SA VEŽBAMA DISANJA

Bez obzira da li treba da se smirite ili da se opustite, vežbe disanja su jedna od najmoćnijih tehnika koje pomažu našem organizmu. Postoje desetine tehnika koje treba isprobati, a sve pokazuju različite efekte.

PRIUŠTITE SEBI ISPUNJENU ŠETNJU

Dobra staromodna šetnja je odličan način da se malo prepustite svom danu. Njoj pokrećete svoje telo, možete uživati u prirodi, a samo hodanje ima brojne benefite. Probajte da pešačite bosi, “uzemljite” se, tj. povežite se sa Zemljom dok se povezujete sa sobom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here