Naslovna Zabava Pet stvari koje ni MILIONERI ne mogu da priušte!

Pet stvari koje ni MILIONERI ne mogu da priušte!

Foto: srbija danas

Kada pomislite da neko na bankovnom računu ima nekoliko miliona onda vam se verovatno čini kao da život te osobe izgleda kao život najbogatije osobe na svetu, sa gomilom neograničenih mogućnosti.

Ali, postoje neke stvari koje sebi ne mogu da priušte čak ni milioneri. “Busines Insider” je objavio spisak pet stvari koje su izvan dosega i milionera, odnosno koje mogu da imaju samo bezobrazno bogati multimilijarderi.

SUPERJAHTE

Da, verovatno vam se čini da svi bogataši letuju na jahtama, ali kada je reč o onim multimilionskim luksuznim superjahtama, njih mogu imati samo oni najbogatiji. To je zato što uz takva plovila osim astronomske početne cene dolaze i veoma visoki troškovi održavanja koje samo retki mogu da priušte.

PRIVATNI AVIONI

Ista stvar važi i za privatne avione. Iako vam se verovatno čini da svaki milioner negde ima svoj privatni avion kojim može da odleti bilo gde u bilo kojem trenutku, takve stvari mogu da priušte ipak samo oni mnogo bogatiji od milionera. “Posedovati avion nije za milionere. To je za tipove koji vrede 50, 60, 100 miliona”, rekao je Kris Bataljia iz Meridian Aviation-a.

SPORTSKI KLUB

Samo oni najbogatiji među najbogatijima mogu sebi da priušte da postanu vlasnici nekog sportskog kluba svetske klase. Na primer, 2014. godine Stiv Balmer kupio je “LA Clipperse” za neverovatnih dve milijarde dolara.

STALNA KUĆNA POSLUGA

Ne, nemaju svi milioneri stalnu poslugu u svojim kućama. Ok, mogu verovatno da priušte neku pomoć oko kuće, ali ne mogu da priušte da baš sve umesto njih radi netko drugi jer to košta jako puno novca, prenosi index.hr. Full-time osoblje koje bi uključivalo šefa osoblja, tim za menadžment, batlera, pomoćnika, kuvara, domaćicu, dadilju, tutora, vozača i domaćina koštalo bi od milion do dva i po miliona dolara godišnje, i to ne uključujući sve beneficije koje bi poslodavac morao da osigura tim zaposlenicima, piše BI.

BUNKERI ZA SUDNjI DAN

Znate one ekscentrike koji se pripremaju za “sudnji dan” izgradnjom bizarnih kompleksa i bunkera? Oni moraju da imaju jako puno novca za takvo nešto. “Blumberg” je nedavno pisao kako milijarderi u poslednje vreme kupuju bunkere na Novom Zelandu, a neki od njih koštaju i oko osam miliona dolara. Oni nešto luksuzniji koštaju i do 20 miliona dolara.

Dakle, ako ikad dođe do sudnjeg dana i ti bunkeri zaista posluže svrsi – na svetu će ostati samo milijarderi i pokoji multimilioner.

IZVORsrbija danas
Prethodna vestPromocija novog broja „Sunčanog sata” u utorak 10. decembra
Sledeća vestSTARI VOZ PRETVOREN U HOTEL

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here