Naslovna Srbija Petar Petković: Kome ide u prilog da se ocrne Srbi sa severa...

Petar Petković: Kome ide u prilog da se ocrne Srbi sa severa KiM

PODELI
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je danas napad na vozilo kosovske policije kod Zubinog potoka i istakao da podizanje tenzija na severu KiM nema nikakve veze sa Srbima.

Najoštrije osuđujemo napad na vozilo KPS, kao i svaki dosadašnji pokušaj ugrožavanja mira i stabilnosti, napisao je Petković na tviteru.

On je naglasio da podizanje tenzija na terenu, posebno na severu, nema nikakve veze sa Srbima.

– Ali, ima veze sa potrebom mnogih da se Srbi na severu ocrne. Zapitajte se – kome ovo ide u prilog, napisao je Petković.

Kosovska policija saopštila je ranije da je rano jutros u selu Zupče u Zubinom Potoku iz vatrenog oružja napadnuta njena patrola, da u napadu nije bilo povređenih, a da je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju se navodi da kosovska policija, u saradnji sa pravosuđem, preduzima istražne radnje u vezi sa slučajem napada na “graničnu patrolu”, kao i da su pojačane policijske mere kako bila osigurana bezbednost policajaca i građana.

Priština je i prošlog meseca u nekoliko navrata saopštavala o napadima na kosovsku policiju, optužujući za te napade Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here