Naslovna Srbija Petković: Kurti brani da prisustvujem verskim obredima na KiM

Petković: Kurti brani da prisustvujem verskim obredima na KiM

PODELI
Foto: Tanjug/ KANCELARIJA ZA KiM/ nr

Direktoru kancelarije za KiM Petru Petković, koji boravi u poseti selu Pasjanu povodom obeležavanja seoske slave Svete Bosiljke, danas je onemogućeno da poseti sva mesta koja je planirao i zbog toga završava posetu Kosovu i Metohiji.

“Meni je juče oko 16 sati odobrena poseta kako sam je i najavio, međutim, negde oko ponoći stigao mi je novi mejl gde mi je skoro 80 odsto programa moje posete zabranjeno”, izjavio je Petković novinarima.

Posle Pasjana, Petković je trebalo, kaže, da bude na Trgu u Gornjem Kuscu, gde je bilo planirano da prisustvuje rezanju slavskog kolača.

Istakao je da je njegov plan bio i da sutra istim povodom bude u Leposaviću i tamo proslavi Svetu Petku sa svojim narodom.

“Vi vidite sada dokle ide Aljbin Kurti, on sada udara i na slavske sveće i na slavske kolače”, kazao je Petković.

Rekao je da mu Kurti ne zabranjuje samo odlazak u manastira na KiM, već mu od sada zabranjuje i prisustvo verskim obredima.

Poručio je da u Prištini treba da se dogovore kakve odgovore šalju kada im se najavi poserta iz Beograda.

“Oni neka se dogovore u Prištini kakav mi mejl šalju, da li prvi mejl šalje Kurti, a drugi Vesljini ili kako već, jer očigledno je da su oni uvek nervozni kada ja treba da dođem na prostor KiM i očigledno ne spavaju, jer mi uvek nekako oko ponoći šalju mejlove – u gluvo doba kada sav normalan i pošten svet odmara”, kazao je Petković.

Dodao je je da će, nažalost, posetom Pasjanu morati da prekine svoju posetu KiM i da se vrati za Beograd.

Ipak, izrazio je zadovoljstvo što je bio sa svojim narodom u tom selu i što su zajeno obeležili praznik.

Petković je rekao da je srpskom življu na KiM preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poručio im da će se Srbija još snažnije i jače boriti za njihov opstanak i ostanak na KiM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here