Naslovna Srbija Petković: Napadi na Srbe posledica antisrpske retorike Prištine

Petković: Napadi na Srbe posledica antisrpske retorike Prištine

PODELI
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je danas, nakon što je na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u opštini Vitina bačena ručna bomba, da su napadi na Srbe posledica antisrpske retorike Prištine i jednostranih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Nastavljajući na Tviteru polemiku sa šeficom poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimozi Kusari-Ljilji, koja tvrdi da se dijalog vodi o sporazumu u čijem je fokusu “uzajamno priznanje”, Petković je poručio da se dijalog Beograda i Prištine vodi da bi svi ljudi na KiM mogli normalno da žive.

“Dok vi urušavate dijalog, Srbima na Kosovu i Metohiji bacaju bombe na kuću. To je posledica vaše antisrpske retorike i jednostranih poteza Aljbina Kurtija”, naveo je Petković i objavio fotografije na kojima se vidi bomba i oštećen prozor na kući.

Iz Kancelarije za KiM prethodno je saopšteno da je na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas bačena ručna bomba koja nije eksplodirala.

Ranije je Kusari-Ljilji objavila da je ceo proces dijaloga pokušaj normalizacije regiona nakon ratova koje je, kako tvrdi, započela i izgubila Srbija u bivšoj Jugoslaviji.

“Trenutni dijalog Kosovo-Srbija je o sporazumu, u centru kojeg je uzajamno priznanje”, navela je Kusari Ljilji i ocenila da “nema drugog početka”.

Petković je sinoć poručio Kusari-Ljilji da Priština treba da formira Zajednicu srpskih opština, kao i da se dijalog ne vodi o njenim snovima i željama već o normalizaciji odnosa.

“Hajmo ispočetka Mimoza Kusari-Ljilja, jer ništa ne razumete. Dijalog se ne vodi o vašim snovima i željama, već o normalizaciji odnosa, na osnovu odluke UN iz 2010. U dijalogu naš odnos je asimetričan, jer je samo Srbija članica UN i tako će ostati. A sad malo o realnosti – formirajte ZSO”, naveo je Petković na Tviteru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here