Naslovna Srem Sremska Mitrovica Piccolo Sun Fest

Piccolo Sun Fest

PODELI

Treći Piccolo Sun Fest i promocija prvog CD-a Dečjeg hora “Piccolo” “Srećosnili suncokrili” održani su na Gradskoj plaži u Kafe baru “Capanna”. Manifestaciju je organizovalo Udruženje za kreativni razvoj dece “Piccolo”, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Pored domaćina Dečijeg hora i muzičkog zabavišta “Piccolo” publici su se predstavili i polaznici Rockschool-a Sremska Mitrovica, Tamburaški orkestar Srem, Kvartet saksofona Muzičke škole “Petar Krančević”, Aleksandra Padrov, Hor “Tamaris” i orkestar harmonika iz Kuzmina i deca iz Udruženja “Parno Romoro” iz Laćarka.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika rekla je: “Ovog leta vreme nas je razočaralo ali nas nisu razočarali članovi Hora Pikolo koji su vredno radili celog leta kako bi nam podarili svoj prvi CD. Meni je drago što ovakav jedan dečji hor postoji u našem gradu, što često imamo priliku da ih slušamo i gledamo njihove nastupe i da ih pratimo iz godine u godinu kako rastu pod budnim okom njihove nastavnice Dušanke Duce Gavrilović koja nas uvek iznenadi svojom krativnošću. Sa dečjim horom Pikolo možemo reći da cele godine imamo leto.”

Udruženje za kreativni razvoj dece “Piccolo” osnovano 2004. godine. Za 14 godina postojanja Udruženje je bilo organizator mnogih koncerata, smotri, radionica i festivala, na kojima je učestvovalo više hiljada dece i mladih.Tokom godina, Dečiji hor “Piccolo” je bio učesniki mnogih priredbi i manifestacija u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here