Naslovna Sport Piksi: Da mi je neko to pričao, ne bih mu verovao

Piksi: Da mi je neko to pričao, ne bih mu verovao

PODELI
Izvor: Tanjug (Miloš Milivojević)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da će “orlovi” učiniti sve da se kvalifikuju na EURO 2024. godine.

Srbija je dobro startovala pohod na kontinentalnu smotru, pobedama nad Litvanijom (2:0) i Crnom Gorom (2:0).

Naša selekcija je poslednji put na Evropskom prvenstvu igrala davne 2000. godine.

“Da mi je neko pričao ranije da nećemo igrati na Evropskom prvenstvu 24 godine – ne bih mu poverovao. I ispostavlja se da sam ja kao igrač bio sastavni deo ekipe koje je poslednja učestvovala na elitnom turniru. Ali, sve te tradicije zapravo služe tome da budu srušene. I da bi se promenio tok istorije. Učinićemo sve da se ta negativna tradicija okrene u našu korist”, rekao je Stojković za “Sportal”.

Srbija u trećem kolu gostuje Bugarskoj 20. juna, reprezentaciji koja je još uvek bez bodova.

“Ma, finale svih finala. A, kada bude ona prošla, onda će ti sledeća biti – finale. Na prvom sastanku na početku kvalifikacija, upravo je to bila reč koju sam izabrao kako bi im dokazao važnost ovih kvalifikacija. Rekao sam – finale. Finale Litvanija, pa Podgorica, pa Razgrad, pa Mađarska u Beogradu. I tako do kraja. Jedino sa tim načinom razmišljanja, možemo da se nadamo dobrim rezultatima i da se kvalifikujemo. Sve drugo, može da nas odvede u ćorsokak”, kazao je Piksi.

Srbija je trenutno prva u grupi G sa šest bodova, a slede Crna Gora i Mađarska sa po tri poena, s tim da naši severni susedi imaju meč manje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here