Naslovna Deca “Pinokijeva prava” za najmlađe osnovce

“Pinokijeva prava” za najmlađe osnovce

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Kao i svake godine, Kulturni centar Pećinci tokom Dečije nedelje za najmlađe osnovce sa teritorije pećinačke opštine pripremio je program prilagođen njihovom uzrastu, a u skladu sa temom i ciljem same Dečije nedelje.

Ove godine, interaktivnom predstavom “Pinokijeva prava”, koja je rađena po motivima knjige Aleksandra Čotrića “Knjiga protiv briga” u režiji Slobodana Stankovića, Kulturni centar, prema rečima direktora Jovana Devrnje, želi pre svega da podstakne decu na razmišljanje.

“Predstava je pre svega edukativna, jer govori o dečjim pravima iz Konvencije Ujedinjenih nacija, koja ove godine obeležava 30 godina postojanja. Kao i svake godine, želimo da predstavu pogledaju sva naša deca, tako da će osim Pećinaca, priliku imati i deca u Kupinovu i Šimanovcima. Takođe, u holu našeg Kulturnog centra postavljena je izložba likovnih radova dece iz sve tri matične škole, kao i predškolske ustanove, na temu dečjih prava, čime se naša ustanova aktivno uključila u obeležavanje Dečije nedelje” – rekao je Devrnja.

Predstavu izvodi Dramska sekcija Kulturnog centra, lik Pinokija tumači Slobodan Stanković, a u tridesetpetominutnoj Pinokijevoj avanturi, tokom koje on pokušava da pronađe ukradeni “Bukvar dečjih prava” pomažu mu prava učiteljica i drugar Vlada.

Predstavu “Pinokijeva prava” pogledali su danas i najmlađi učenici osnovnih škola u Kupinovu i Šimanovcima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here