Naslovna Hronika PIPKANjA “PRIMERNOG” HRANITELjA IZ ŠIDA: Optužen da je godinama seksualno uznemiravao štićenicu

PIPKANjA “PRIMERNOG” HRANITELjA IZ ŠIDA: Optužen da je godinama seksualno uznemiravao štićenicu

PODELI

Hranitelj Mirko M. (60), iz Šida, koji se 12 godina bavi ovim humanim poslom u šidskoj opštini, osumnjičen je da je seksualno uznemiravao štićenicu. Navodno, to je činio unazad šest godina, a ona je smogla hrabrosti da ga prijavi tek sada kada je napunila 18 godina. Devojka je svoje muke iznela zaposlenima Centra za socijalni rad prošle nedelje, a oni su to preneli policiji.

Osumnjičeni Mirko M. je uhapšen i, kako “Novosti” saznaju, saslušan u Tužilaštvu, gde je priznao delo i potpisao sporazum o priznanju krivice. Njemu je tužilac odredio godinu dana kućnog pritvora.

Dejan Logarušić, direktor šidskog Centra za socijalni rad, u razgovoru za naš list kaže da niko nije mogao da nasluti šta se štićenici dešava, kao i da trenutno brinu o njenom psihičkom stanju, koje je posle svega veoma loše.

Učenica treće godine Srednje tehničke škole u Šidu kod hranitelja je došla sa sedam godina.

– Čim se devojka požalila našoj radnici, mi smo odmah o tome obavestili policiju. Verujte, i svi smo u šoku. Mirko je važio za ozbiljnog porodičnog čoveka, jer ima dvoje odrasle dece, unučiće. Njega smo uvek isticali kao primer dobrog hraniteljstva – kaže direktor Logarušić.

A sve je počelo dodirivanjem devojčice po kosi i glavi, da bi kasnije preralo u dodirivanje njenih grudi i genitalija. Na sreću, sve se završilo na dodirima. Ginekološkim nalazima je utvrđeno da učenica nije imala seksualne odnose.

Učenica je odmah prebačena u drugu hraniteljsku porodicu, a hranitelju Mirku obustavljeno je rešenje i on više nikada neće moći da se bavi ovim humanim poslom.

DOŠLA IZNEMOGLA I GLADNA

U Centru za socijalni rad sećaju se sudbine devojčice. Kažu da je rođena u Erdeviku i da joj je majka bila teški psihički bolesnik, da joj se otac ubio. Radnici iz Centra se sećaju da su dete jedva spasli, jer je kod njih došla iznemogla i gladna. Za devojčicu kažu da je veoma vredna, pametna i da očekuju da će u životu biti uspešna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here