Naslovna Hronika PLAN OTMIČARA IZ SREMSKE MITROVICE: Gledao emisiju, pa skovao plan o otmici...

PLAN OTMIČARA IZ SREMSKE MITROVICE: Gledao emisiju, pa skovao plan o otmici Jeleninog dede?!

PODELI

Branislav M. (36), osuđivani robijaš iz Sremske Mitrovice, uhapšen je prethodne noći zbog sumnje da je učestvovao u otmici i pokušaju iznude Miloslava Radisavljevića (85), dede Jelene Đoković.

Postoje osnovi sumnje da je Branislav organizator kidnapovanja, a sumnja se i da je, dok je boravio u zatvoru, došao na ideju da otme Jeleninog dedu i tako dođe do novca.

– Branislav je ukupno iza rešetaka proveo 14 godina zbog različitih dela: razbojništava, pljačke i posedovanja nelegalnog oružja. Dok je boravio u zatvoru 2014. godine, gledajući emisiju u kojoj je Jelena pričala o porodici, skovao je plan da otme njenog dedu i na taj način dođe do novca – kaže izvor blizak istrazi.

Foto: Srbija Danas

On tvrdi da je Branislav, kada je god mogao, gledao na internetu tu emisiju i video koliko je Jelena bila vezana za dedu.

– Tada je video da on vodi običan život i da nema telohranitelje – kaže izvor.

Prema njegovim rečima, Branislav je došao u Ljig pripremajući teren da svoj plan sprovede u delo.

– Branislav je sa svojim pomagačem, za koga se traga, glumeći komšiju, pokucao Miloslavu oko tri sata iza ponoći pokucao na vrata. Nakon što ih je Miloslav otvorio, ugledao je Branislava i njegovog pomogača sa čarapama preko glave. Oni su nesrećnog starca ugurali u kuću, dali mu jaknu i čizme, pa naredili da krene sa njima. Prethodno su mu iz novčanika uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon. Dedu su potom vukli preko preko potoka i magistrale, a onda oko 500 metara dalje su ga vezali za metalnu konstrukciju i rekli mu da ne brine, ukoliko ga najmiliji vole – priča izvor.

Prema njegovim rečima, dok su odlazili, iz dedinog telefona su uzeli broj njegovog sina Zorana, kome su poslali poruku da traže dva miliona evra u zamenu za dedu.

– Čim je sin Zoran video poruke, odmah je otišao u policiju i tad je počelo praćenje. Odmah je telefon stavljen na mere, a preko njegovog mobilnog, došlo se do lokacije odakle su mu pristizale poruke. Za to vreme, pronađen je vezani deda Miloslav. Usledilo je prikupljanje podataka kako od dede, tako i sa terena, a za ato vreme inspektori su posećivali mesta koja su označena da su odatle slate SMS poruke. Tokom istrage, operativci su dobijali podatke da se nedavno jedan muškarac raspitivao za Miloslava. Od meštana su dobili opis, koji se poklapao sa uzetim snimcima lokala u blizini magistrale, te je usledila njegova identifikacija – ispričao je izvor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here