Naslovna Srem Ruma Plastenička proizvodnja sve popularniji izvor zarade u Sremu

Plastenička proizvodnja sve popularniji izvor zarade u Sremu

PODELI
Foto: Agronomija/Ilustracija

U rumskom selu Dobrinci, plastenička proizvodnja sve je popularnija među meštanima koji se i inače većinski bave poljoprivredom. Za porodicu Radojev, uzgoj povrća u plasteniku predstavlja osnovni porodični posao. To je dobar pokazatelj da se, uz naporan, plastenički rad, može zaraditi sasvim dovoljno da se prehrani višečlana porodica.

Dragan Radojev iz Dobrinaca bavi se plasteničkom proizvodnjom od 2005. godine, a poljoprivredu kao porodični posao nasledio je od oca, zato sada sadnja na 3500m2 plastenika za njega i njegovu porodicu predstavlja glavni izvor prihoda.

RAZVOJNI FOND VOJVODINE ODOBRIO PREKO 800 MILIONA DINARA U 2018. GODINI

S obzirom na zimski period, trenutno se gaje spanać i rukola, dok dolaskom toplijih dana u plastenicima preovladaju druge povrtarske kulture, kao paradajz i krastavci.

Porodica Radojev ima devet plastenika u kojima rade svakodnevno, a uz mnogo truda ovaj posao isplati se sasvim dovoljno da se prehrani višečlana porodica.

Radojevi su dobar primer drugima koji tek žele da uđu ovaj posao.

Iako se zemljoradnici u Srbiji često bave raznim granama poljoprivrede, preporučuje se da je radi većih prihoda bolje ozbiljno se posvetiti jednoj grani, a proizvodnja u plasteniku samo je jedan od dobrih primera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here