Naslovna Posao Platili je gotovo 20 miliona evra, ruina sada čeka bolje dane: Hotel...

Platili je gotovo 20 miliona evra, ruina sada čeka bolje dane: Hotel “Fruška gora” u Ležimiru dobio novog vlasnika

Foto: vecernje novosti

Od objekta su ostale samo zidine, jer su lopovi poskidali vrata, prozore, radijatore

LOKALNA samouprava u Sremskoj Mitrovici je kompaniji “PH1 invest” iz Beške, kod Inđije, za gotovo 20 miliona dinara, prodala hotel “Fruška gora” u Ležimiru, na padinama istoimene planine, koji je čak deceniju i po samo propadao – bez domaćina koji bi ga bar zaštitio od ruiniranja.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić sada očekuje da bi novi hotelski sadržaji zainteresovanima mogli da budu dostupni već za dve godine.

Podsetimo, od 2004, kada su iz “Fruške gore” iseljene izbeglice, od objekta su ostale samo zidine, jer su lopovi poskidali vrata, prozore, radijatore… počupali elektro i vodovodne instalacije, te odneli čak i trafo-stanicu koja je hotel i bungalove snabdevala strujom.

– Dosad nismo mogli da razrešimo imovinsko-pravne odnose, jer je hotel bio u vlasništvu lokalne samouprave, a deo zemljišta privatna svojina, pa smo problem rešili izmirivanjem kroz restituciju – kaže Jokić. – Novi vlasnik se već bavi ugostiteljstvom i najavljuje da će i ovde napraviti savremeni hotelski smeštaj sa pratećim sadržajima. Jer, pet hektara građevinskog zemljišta na kojem su samo ostaci hotela i bungalova je idealno za izgradnju sportsko-rekreacionog centra.

APSURD U KATASTRU

OBJEKAT u Ležimiru je sagradio nekadašnji PIK “Sirmijum” iz Sremske Mitrovice, ali u katastarskim knjigama nije bilo hotela, već se pet hektara placa vodilo kao neizgrađeno građevinsko zemljište, što je dosad predstavljalo najveću prepreku za bilo kakav spas od ruiniranja.

IZVORvecernje novosti
Prethodna vestIzložba povodom Dana osoba sa invaliditetom
Sledeća vestVanredno kolo u Superligi – Zvezda u Lučanima, Partizan protiv Napretka

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here