Naslovna Dogadjaj PLAŽA NA SAVI OPET ZABLISTALA Volonteri u “Blicovoj” akciji “Očistimo reke” sređivali...

PLAŽA NA SAVI OPET ZABLISTALA Volonteri u “Blicovoj” akciji “Očistimo reke” sređivali obalu u Sremskoj Mitrovici

Foto: zelena stranka

U velikoj ekološkoj akciji “Blica” i kompanije “Vip mobile” “Očistimo reke Srbije” brojni volonteri su uz predstavnike gradske vlasti očistili malu plažu na obali Save u naselju Stari most u Sremskoj Mitrovici.

Reka Sava protiče kroz tri velika grada u Srbiji, a prvi u koji stiže je Sremska Mitrovica. Kao i u svakom velikom gradu, jedan od lepših delova grada su šetališta i mesta za odmor uz reku.

Međutim, uvek se nađu nesavesni pojedinci koji smećem naruže i te najlepše delove svog grada. Upravo zbog toga je u Sremskoj Mitrovici akcija održana na Maloj plaži, na obali Save u jednom od najvećih gradskih naselja Stari most.

Ovo mesto koje brojni Mitrovčani leti koriste za kupanje, a u hladnijim danima za šetanje i odmor, ponovo je zablistalo posle naše akcije čišćenja.

Ovo je samo još jedna u nizu uspešnih akcija koju sprovode “Blic” i kompanija “Vip mobile” uz podršku brojnih lokalnih samouprava gde su iz reka i priobalja uklonjene tone smeća.

Akcija “Očistimo reke Srbije” u Sremskoj Mitrovici održana je uz svesrdnu pomoć i podršku predstavnika lokalne samouprave i Javno-komunalnog preduzeća “Komunalije” koje je obezbedilo tehničku podršku.

U čišćenju male plaže učestvovala je i zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović koja je istakla da se lokalna samouprava uvek rado odaziva na pozive za učešće u ovakvim akcijama jer sve što rade, rade pod parolom: “Deluj lokalno, misli globalno”.

– U akciji “Očistimo reke Srbije” u našem gradu učestvuju volonteri Kancelarije za mlade, a pridružili su nam se i radnici Pošte Srbije i naši sugrađani iz više mesnih zajednica. Naravno, tu su i radnici Javno-komunalnog preduzeća “Komunalije” Sremska Mitrovica koji održavaju čitav naš grad. Zaista se možemo pohvaliti da njihova služba radi odličan posao jer je naš grad čist, ali na žalost ima nekih sugrađana koji ne poštuju pravila i bacaju smeće van kanti i kontejnera. Upravo zato smo se i odazvali pozivu kako bi još jednom apelovali na građane da paze svoj grad i ovo je naš mali doprinos da pokažemo kako možemo svi da vodimo računa o ekologiji i čistoći u našem gradu – poručila je zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović uz napomenu da se nada da će ovakve akcije probuditi svest kod građana o važnosti čuvanja životne sredine.

“VIP” u akciji sa “Blicem”

Partner “Blica” u nastavku velike ekološke inicijative je kompanija “Vip mobile”, koja je još 2012. godine u javnosti prepoznata po svom ekološkom delovanju. Akcija čišćenja reka je deo šire inicijative kompanije “Vip mobile”, pod nazivom “Ekomotiviši Srbiju”, koja ima za cilj podsticanje javnosti, biznis zajednice, relevantnih institucija i lokalnih samouprava da uzmu učešće u projektima i aktivnostima koji se odnose na zaštitu životne sredine. “Vip” će ovim nastaviti da živi svoju ekološku filozofiju u koju su direktno uključeni i zaposleni kroz svoj volonterski doprinos zdravijoj i čistijoj prirodi.

IZVORblic
Prethodna vestOdržan memorijalni turnir u sećanje na poginulog policajca iz Gospođinaca
Sledeća vestNa deonici puta Beška-Krčedin posađeno 350 sadnica

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here