Naslovna Srem PLES MATURANATA uprkos kiši

PLES MATURANATA uprkos kiši

PODELI

Na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici i ove godine su tačno u podne zajedno zaplesali maturanti mitrovačkih srednjih škola.

Više od 400 učenika završnih razreda sremskomitrovačkih srednjih škola okupilo se danas u centru Grada. Na Trgu Ćire Milekića maturanti su plesom, simbolično obeležili završetak školovanja i ulazak u svet odraslih.

Deveti po redu ples maturanata upriličen je, kao i prethodnih godina, u organizaciji Kancelarije za mlade, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

„Devetu godinu organizujemo Ples maturanata ovde na Gradskom trgu. Želim maturantima uspešan završetak srednje škole i upis na željene fakultete. Želim da uživaju u današnjem danu.”, rekao je Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu.

Na ovogodišnjoj maturantskoj paradi zaplesali su učenici iz svih srednjih škola. Sremska Mitrovica Plesom maturanata ulazi u krug evropskih gradova koji je obeležavaju.

Kako je ovom prilikom rekla Biljana Matić koordinator Kancelarije za mlade Sremska Mitrovica, ovo je deveti zajednički ples maturanata do sada u Sremskoj Mitrovici, a kao i prethodne godine, učestvovali su maturanti svih srednjih škola.

„Uprkos kiši koja je počela da pada pred sam početak manifestacije zadovoljstvo je bilo gledati kako mladi plešu i raduju se budućnosti jer oni su ti koji će da menjaju ovaj svet nabolje. Želimo im sve najbolje, da rade na svom obrazovanju ali pre svega da se vrate u svoj grad jer oni ovde pripadaju. Ovo je najlepša moguća promocija grada koja postoji, ovo je danas Trg mladosti.”, rekla je Matić.

Mitrovački maturanti danas su nakratko, pripreme za upis na fakultete zamenili plesom. U Sremskoj Mitrovici plesali su kadril, brze ritmove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here