Naslovna Srem Ruma Plivanje za Časni krst u Rumi – Do krsta prvi doplivao Milisav...

Plivanje za Časni krst u Rumi – Do krsta prvi doplivao Milisav Živanović iz Vrdnika! (FOTO/VIDEO)

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Čak 76 hrabrih plivača učestovalo je danas u Bogojavljenskom plivanju za Časni krst, koje je održano na rumskom Borkovačkom jezeru.

Sremske vesti vam prenose kako je to sve izgledalo. Pogledajte!

Pre nego što su plivači zaplivali, manifestaciju je upotpunila mlada Nađa Borović koja je otpevala pesmu “Sini jarko Sunce sa Kosova”, kao i himnu “Bože pravde”.

Blagoslovivši današnju manifestaciju arhijerejski namesnik rumski, protoprezviter-stavrofor Sreten Lazarević i protojerej Branislav Mišković podsetili su na važnost današnjeg praznika i sam događaj krštenja Isusa Hrista u reci Jordan i objavljivanje Bogočoveka.

Do krsta položenog u vodu prvi je preplivao Milisav Živanović iz Vrdnika, koji već petu godinu učestvuje na tradicionalnoj manifestaciji.

Najbrži plivač je darivan zlatnim krstom, novčanom nagradom od 10.000 dinara i blagodarnicom, a drvene krstiće i blagodarnice dobili su svi učesnici, koje je dodelila predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić.

Organizator 11. plivanja za Časni krst u Borkovcu je opštinski Sportski savez Opštine Ruma, Srpska pravoslavna crkvena opština Ruma, Turistička organizacija Opštine Ruma, uz pokroviteljstvo Opštine Ruma.

Predsednik Skupštine opštine Ruma, Stevan Kovačević, pozdravio je plivače i sve prisutne i poželeo da onome ko bude najuspešniji ovog dana, pripadne ta čast da prigli Časni krst uz tradicionalni pozdrav “Bog se javi”.

U ime Srpske pravoslavno crkvene opštine Ruma  arhijerejski namesnik Lazarević je predsednici Ćirić uručio i prigodan poklon – Časni krst, kao zahvalnost za dugogodišnju podršku Opštine Ruma pri organizaciji manifestacije u Borkovcu.

Za posluženje i okrepljenje svih učesnika i ove godine bile su zadužene članice udruženja „Kraljevčanke” iz Kraljevaca. Kao i uvek veliku podršku organizatori su imali u volonterima Crvenog krsta i rumskom Domu zdravlja koji su medicinski obezbeđivali manifestaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here