Naslovna Dogadjaj Po 40.000 dinara za 63 bebe

Po 40.000 dinara za 63 bebe

Foto: Opština Pećinci

Juče je u opštini Pećinci počela podela jednokratnog novčanog dodatka u iznosu od 40.000 dinara, koji pećinačka lokalna samouprava već tradicionalno iz budžetskih sredstava izdvaja za svako novorođenče na svojoj teritoriji.

Predsednik opštine Siniša Đokić uručio je jednokratni novčani dodatak porodici Konjević iz Prhova, koja je dobila prinovu sredinom prošle godine. On je tom prilikom istakao da je bela kuga problem sa kojim se suočava cela Srbija i da opština Pećinci u tome nije izuzetak.

“Merama podrške porodici trudimo se da ohrabrimo mlade bračne parove da zasnuju ili prošire porodicu, i da im stavimo do znanja da u odgajanju dece mogu da računaju na podršku Opštine. Borba protiv bele kuge nije borba pojedinaca već celog društva i mi kao lokalna samouprava nastojimo, koliko god možemo, da damo doprinos toj borbi” – poručio je prvi čovek pećinačke opštine.

Mali Andrej je prvenac Bojane i Ivana Konjević koji, kako su nam rekli, u budućnosti svakako planiraju proširenje porodice.

“Pomoć koju smo dobili svakako je značajna. Iskoristićemo je za kupovinu bebi opreme i nekih svakodnevnih stvari koje su Andreju potrebne. Drago nam je što nas je danas predsednik posetio i zahvalni smo pećinačkoj lokalnoj samoupravi na tome što ulaže velike napore u borbi protiv bele kuge” – rekao nam je Ivan Konjević.

Narednih dana jednokratni novčani dodatak će, uz poštovanje svih mera zaštite od širenja infekcije korona virusa, biti isporučen na kućne adrese 63 porodice sa teritorije pećinačke opštine, koje su prijavile novorođenče u periodu od 1. maja do 31. avgusta 2020. godine.

Prethodna vestNapredak-INĐIJA
Sledeća vestDnevni horoskop za 20. februar: Stigao vas umor!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here